Nybygget daginstitution spreder glæde

Den nye kommunale daginstitution i bydelen Linden-Nord i Hannover byder på masser af plads til indendørs leg og passer perfekt ind i resten af kvarteret, der især er præget af den såkaldte Gründerzeit-arkitektur.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

I denne nybyggede daginstitution, der stod færdig i sommeren 2021, har de yngste medlemmer af samfundet optimale muligheder for at finde nye venner, lege sammen og være kreative, mens forældrene er på arbejde. På de i alt ca. 1.300 kvadratmeter er børnene fordelt på fire grupper. Det er med denne nye daginstitution på Walter-Ballhause-Straße lykkedes arkitekterne fra den kommunale afdeling for bygningsforvaltning at skabe et velfungerende energieffektivt passivhus med, hvor både varme- og varmtvandsforsyningen sker via fjernvarme. Bygningens rum ventileres ved hjælp af et centralt ventilationsanlæg med varmegenvinding. Derudover genereres en del af den nødvendige energi via et solcelleanlæg på hovedbygningens tag.

Træpaneler møder murstensfacade

Den massive bygning i tre etager er forbundet med "legehuset" ved siden af via en fælles indgangsgård med overdækning og danner et familiecentrum sammen med det. Hovedstrukturen i den nye røde murstensbeklædte bygning flugter med de eksisterende bygninger på gaden. De lodrette vinduer fra gulv til loft i træ og alu matcher nabobygningerne i Gründerzeit-stil perfekt. Et særligt blikfang indendørs er de træbeklædte karnapper, som tilfører en organisk varme til det visuelle udtryk.

Ud mod det store gård- og haveområde med gode legemuligheder er bygningens fremspringende stueetage ligeledes beklædt i træ. Også her leder markante vinduespartier store mængder lys ind i bygningens indre.

Akustikplader understreger den behagelige atmosfære

Rummene i den helt barrierefri bygning er alle lyse, behagelige, åbne og børnevenlige. Vinduesrammer af lyst træ, farvede gulve og flere vægge i forskellige kulører kombineres med overvejende hvide møbler i gang- og opholdsområderne og skaber en afslappet og behagelig atmosfære. Akustikpladerne i lys natur, som er monteret i både gruppe-, opholds- og toiletrum, er perfekt afstemt hertil.