Tempeltræets stamme

På Frederiksberg får kvarterets skolebørn eftermiddagene til at gå i Klub Tempeltræets mange værksteder og med andre aktiviteter.

I et tætbygget kvarter på Frederiksberg ligger Klub Tempeltræet, som er et smukt eksempel på vellykket tilpasning til en eksisterende bygningsmasse. Bygningshøjden kulminerer på hjørnet, hvor bygningen er fint afrundet, men trapper ellers ned til nabobygningernes højde.

Bygningen er opført i trækassetter iklædt skaller af genbrugte tegl i forskellige forband. Derved passer bygningen også ind i det Frederiksbergske bybillede. Tempeltræet er af den årsag blevet præmieret af Frederiksberg Kommune i 2021. Klubben har flere uderum, blandt andet en tagterrasse, men ellers følger aktiviteterne trappen op igennem huset.

 

En tur op i træet

Ved indgangen ligger et stort køkken med udgang til en baggård og med plads til hygge, leg med Lego, spil og meget andet. Trappen op igennem huset er som husets stamme, hvor børnene kan slå sig ned i en dyb vindueskarm eller indbyggede bænke ved trappen, som er udført i egetræ. Huset byder også på gamerrum, musikstudio, flere kreative værksteder, herunder et rum for rollespil.

Mange af klubbens aktiviteter genererer selvsagt støj, hvorfor akustikken er afgørende for et velfungerende hus. Alle lofter er klædt i hvide Troldtekt akustikplader, som absorberer lyden og som samtidigt tilfører stoflige flader til rummet. Trapperummet får lys fra gårdrummet, mens aktivitetsrummene får meget dagslys fra de store vinduespartier. Fra det buede vindue øverst oppe er der udsigt over byen.