Savannen er bygget på naturens præmisser

I Frederikssund Kommune ligger Børnehuset Savannen, hvor vuggestue- og børnehavebørn kan nyde godt af de nybyggede inde- og udearealer. Der er indtænkt både leg, kreativitet og bæredygtige materialer i designet.

Vægbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i børnehave
Foto: Kirstine Mengel

I 2019 blev det nyopførte Børnehuset Savannen i Skibby indviet med vuggestue og børnehave. Frederikssund Kommune, hvor børnehuset ligger, er bygherre, og huset er tegnet af Nordic – Office of Architecture.

I designet af institutionen har der været fokus på at skabe gode rammer med kreative inde- og udearealer i mindre skala, hvor børn kan føle sig trygge i mindre grupper og områder.

Bygningen er i ét plan og består af fire klynger – en til de mindste vuggestuebørn, to til børnehavebørnene og en klynge som fællesområde med køkken, aktivitetsrum og kontor.

Minimalt miljøaftryk

Børnehuset Savannen ligger naturskønt og tæt ved en skov. For at videreføre naturen er bygningen beklædt med Svanemærkede træprofiler, og der er generelt valgt bæredygtige materialer i tråd med bygherrens ønske om et minimalt CO2-aftryk. På alle de anvendte materialer er der derfor udført en livscyklusanalyse.

Huset bliver opvarmet via jordvarme, og der er 60 kvadratmeter solceller på taget.

Lys og natur er inviteret med indenfor via både tagvinduer og store vinduespartier. Da Børnehuset Savannen har plads til over 100 børn, er det vigtigt med et godt indeklima, og af samme grund er der højt til loftet. For at undgå et højt lydniveau og rumklang er der monteret Troldtekt akustikplader på alle bygningens lofter.

Ud over at Troldtekt lofterne sikrer god akustik matcher de også Savannens øvrige profil.