Fællesarealer og fællesskab ud over det sædvanlige

350 studerende har nu mulighed for at flytte ind i BaseCamp South Campus på Birketinget, Amager og få del i de 3000 kvm fællesfaciliteter, som hører til stedet. Med en farverig og varieret indretning bliver de studerende motiveret til at tage del i fællesskabet.

Akustikplader fra Troldtekt som vægbeklædning i boligbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

I Københavnsområdet er der nu tre BaseCamps, hvor studerende har mulighed for at flytte ind i et møbleret værelse med nogle enestående faciliteter.

South Campus på Birketinget er indrettet i bygningerne, der tidligere tilhørte Københavns Universitets Biblioteksskole. Transformationen har Lars Gitz Architects stået for, mens tyske Aisslinger Studios har indrettet rummene.

BaseCamp-konceptet findes også i Polen og Tyskland. Værelserne fås i forskellige størrelser og rumligheder fra 18-31 kvm, alle med eget bad og tekøkken. På værelsesgangene kan beboerne mødes i lidt større fælleskøkkener, hvor der også er plads til at spise sammen.

Farverige fælleslokaler

Indgangen er omgivet af glaspartier, og man ser ind i det spændende receptionsmiljø. Trapper fører op og ned i huset i et centralt atrium, hvor den enkle betonkonstruktion er synlig.

Overalt er der anvendt farver på vægge og møbler. Orange fliser i køkkenet, lilla mønstre på væggene, værelsesgangene er henholdsvis blå, røde, blå, gule, grønne og lilla. I stueetagen/receptionen har man dog bevaret de originale gulvfliser, ligesom de 70’er inspirerede polstrede lofter på overetagen.

Den vidtfavnende indretning i både farver og former er tydeliggjort ved at vælge sorte Troldtekt akustiklofter, der binder rummene sammen og sikrer en god akustik. I værelserne har man dog bevaret de originale lofter.

I underetagen finder man BaseCamps biograf, fitnessrum, vaskeri, gaming-rum og et stort areal til alt fra studiearbejde til loungestemning og leg.