Moderne boliger i højden

Billund har fået sit første bolig-højhus, hvor der er lagt vægt på mange typer boligkvalitet. De 20 lejligheder er så attraktive, at næsten alle var lejet ud før færdiggørelsen.

Troldtekt, building block in Billund
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

”Billund er en by i rivende udvikling, hvor Lego og Lalandia dominerer byen og centrum af byen har brug for en stærkere identitet. Derfor er boligbebyggelsen tænkt som et landmark ved kastanje-rundkørslen, der er porten til centrum”, fortæller arkitekt Ole Sand Kristensen fra arkitektfirmaet Kloden ApS. ”Boligforeningen har satset på at skabe boliger i høj kvalitet og med finish i top”, fortsætter Ole Sand Kristensen.

Den 6-etagers bygning er opført i teglsten med rummelige altaner på sydsiden, til alle lejligheder. Indvendigt er der også lagt vægt på kvalitet og holdbarhed. Overalt i bebyggelsen er der anvendt hvide Troldtekt plader som loftsbeklædning. En fin løsning, der giver en behagelig akustik i opgangen, boligerne – endda i badeværelserne. De hvide lofter reflekterer lyset fra de store vinduer, der omvendt åbner for en flot udsigt til det åbne land. Troldtekt udmærker sig også i denne sammenhæng ved at være en robust flade i forhold til afmontering til installationer og håndtering i øvrigt.

Arkitekt Ole Sand Kristensen fortæller, at arkitektfirmaet meget ofte anvender Troldtekt i deres projekter, der spænder fra familieboliger til større erhvervsbyggerier. Han har bemærket, at Troldtekt natur også er ved at vinde indpas i boliger, hvor stilen ofte drejer hen mod det naturlige og rustikke. ”Og så fungerer det optimalt i forhold til akustik”, slutter han af.