Lys, luft og behagelig lyd i den renoverede lejlighed

God akustik og et markant udtryk. Det er to af grundene til, at Mathias Kristoffersen er glad for lofterne i sin lejlighed.

Troldtekt Dannebrogsgade
Foto: Mathias Kristoffersen

Mathias Kristoffersen bor midt i Aalborg i en gammel ejendom fra starten af 1900-tallet. Ejendommen er løbende blevet renoveret – det samme er nogle af lejlighederne. Heriblandt Mathias’, som stod nyrenoveret, da han sammen med sin kæreste købte den i 2013.

Roligt og rustikt på samme tid

Lejligheden fremstod lækker og ny og var lige til at flytte ind i. Trods et begrænset lysindfald – en bygning lige uden for stuevinduerne skærmer for udsigten – er boligen lys og luftig. Det skyldes i høj grad de hvidmalede vægge og lofter. Det lyse, rolige udtryk brydes enkelte steder af klinkegulve og skifergrå facader, der giver lidt ”uro” og på fin vis matcher den rustikke struktur i loftbeklædningen.

Kendte til de positive egenskaber

Parret var positive over at opdage, at der var Troldtekt akustiklofter. For træbetonplader var ikke et nyt syn for Mathias Kristoffersen. Hans far er tømrer, og Mathias har flere gange været med ude og give en hjælpende hånd, når der skulle monteres lofter af denne type.

– Jeg kender til Troldtekt og de gode egenskaber, produktet har i forhold til lydabsorbering. Derfor var jeg godt tilfreds med selv at få det. Og vi synes heldigvis begge, det er pænt, siger han om loftbeklædningen, der går igen i alle rum i den 94 kvadratmeter store lejlighed.

Nemt at hænge lamper op

En anden væsentlig grund til at, at Mathias blev glad for at se den valgte løsning, var, at han vidste, det ville blive nemt at montere lamper og trække kabler.

– Vi fandt for eksempel ud af, at vi ville have lamper henover spisebordet, så der trak vi bare ledninger ind under pladerne og hen til lampestedet. Der var ikke noget med, at man skulle til at fræse noget op og trække ledninger for så at spartle op igen, siger Mathias Kristoffersen.

Samlet set har erfaringerne med Troldtekt akustik gjort Mathias til lidt af en fan.
– Jeg ville vælge Troldtekt igen i en anden lejlighed. Både på grund af den gode lyd og udseendet, siger han.