Holdbar udsmykning

Hildis Have ligger som en oase midt i Hillerød. Boligbebyggelsen er samlet af et fælles, grønt område mens biler er henvist til parkering under jorden. 

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De i alt 84 boliger er fordelt i fem bygningskroppe med forskellig karakter. De 24 af boligerne udgør et seniorboligfællesskab samlet i én bygning. På stueniveau har seniorboligerne et fælleslokale med udgang til en terrasse. Lokalet har en god fordeling af dagslys og giver mulighed for fleksibel indretning.

Troldtekt tiles i hvid pryder endevæggen omkring terrassedøre og tv og udgør på en og samme tid integreret udsmykning og akustikregulering.

Bygningen byder også på en fælles tagterrasse og en fælles stue for enden af en gang. Også her er Troldtekt tiles anvendt til henholdsvis fordelingsgangens loft og ved fællesområdet. Her er det en bordeauxrød vægflade, som giver stedet sin egen stil.

Krav til materialerne

Boligbebyggelsen er Svanemærket - et nordisk miljømærke, som har til formål at mindste miljøbelastning, og som stiller krav til energieffektivitet, indeklima og materialer.

Det betyder, at der i byggeriet er stort fokus på materialernes egenskaber i forhold til miljøvenlighed og genanvendelighed. I den sammenhæng er Troldtekt godkendt til anvendelse og bidrager samtidig med en god akustik.

De øvrige boliger i Hildis Have har også et fælleslokale, og her er anvendt Troldtekt line i hvid til lofterne, mens den ene vægflade er klædt med Troldtekt tiles i en varm farve.

Troldtekt løsningerne er fint integreret i fællesfaciliteterne og giver derved en designmæssig sammenhæng, som både er robust og elegant.