K-husene er vævet ind i ny bydel

Den nye bydel i Aarhus omkring den tidligere Godsbane er en sammenvævning mellem eksisterende og nye, indpassede bygninger. Nye byrum opstår og nye bygninger sender hilsner til stedets historie og bygningskultur.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. boligbyggeri

Aarhus K kaldes kvarteret også og henviser til områdets kreative værksteder, Arkitektskolen og det selvgroede Institut for X. K-husene ligger midt imellem Arkitektskolen, Godsbanen og Æggepakkeriet. Bygningen er slank og struktureret som meget af Æggepakkeriet med en kombination af boliger og butikslejemål i stueetagen.

Sweco architects har arbejdet med at skabe en indbydende kolonnade langs butikkerne, som samtidigt er en fin reference til Godsbanens udhæng på den anden side af gaden. Samtidigt har man ønsket at indpasse K-husene ved at anvende røde tegl ligesom Godsbanens og Æggepakkeriet, hvor blandt andet Plantecaféen ligger.

 

Klassisk farvespil

Vinduesrammer, altaner og inddækninger har en flot, klassisk grøn farve, der fremhæver teglens røde farve. For at skabe en god sammenhæng i kolonnaden er valgt Troldtekt lofter i samme grønne farve for at forstærke farvekombinationen. For gæster i caféerne med udeservering, betyder Troldtekt lofterne også en forbedret akustik.

Beboerne i de 46 lejligheder har indgangspartier på bygningens ”gårdside”. K-husene er en del af en åben karré, og i bunden af bygningen er der også passager på tværs, hvilket gør bygningen mindre massiv. Ved indgangspartierne og cykelparkeringen er også anvendt Troldtekt. Udover et roligt gårdmiljø har beboerne en fælles tagterrasse, som er indpasset i en tagflade med skiftende hældninger.