Rækkehuse med fokus på trivsel

Hos byggefirmaet Tetris A/S er en bolig meget mere end tag over hovedet. Her analyseres på behov fra seniorer til børn og familier. Kernehusene er et eksempel på boliger tænkt ud fra familiers hverdag.

Rækkehusene er opført i to etager og findes i to størrelser som lejeboliger. Arkitektonisk er boligerne placeret i forskudte rækker og er kendetegnet ved at være opført med lyse laserede træfacader, hvor træets struktur giver liv og lethed til boligerne. Til Kernehusene hører også fælleshus med gæsteværelse, orangeri og mange aktiviteter for børn. Ved de toetagers boliger bliver biler parkeret væk fra boligerne, så rummene mellem husene er trygge for børn at færdes i. Her er altså både fokus på den miljømæssige og sociale bæredygtighed, hvilket er en del af forudsætningerne for DGNB Guld-certificeringen.

 

Materialitet spiller også en rolle

Køkkenalrummet er centrum i boligen, som det rum man entréer, og som udgør fordelingsrum. Opholdsstuen er orienteret mod den lille have på modsatte side. En åben, elegant trappe forbinder til overetagen, hvor der er enten 3 eller 4 værelser. Etagerne er fint forbundet ved brug af de samme flader, ikke mindst Troldtekt lofterne i lys natur, der har det ønskede moderne, rå look. Samtidigt giver Troldtekt lofterne en god akustik, som spiller en vigtig rolle for ”indeklimaet” og atmosfæren i de kompakte boliger.

Kernehusene i Slagelse ligger ved siden af Sophushaven, som ligeledes er et koncept fra Tetris A/S. Det er en af flere Agorahaver, som er opført som seniorfællesskab. Netop fællesskabet og de bæredygtige værdier er i centrum her, med et stort overdækket fælles rum.

Se også et andet eksempel på en Agorahave her - Ibihaven