Atmosfæren designet til stedet

Omgivet af træer ligger det nye seniorbofællesskab som i en lysning i byen Fredensborg. Det tilhørende fælleshus er indrettet med inspiration fra stedet således, at der er mange nuancer af træ, der indrammer hjemligheden.

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i boligbyggeri

Fælleshuset er opført med et stort rum, som indbyder til mange typer arrangementer, men også som en alternativ fællesstue for Kongeparkens beboere. En stor skrånende tagflade med synlige bjælker, ovenlys og store, oplukkelige vinduespartier giver rummet karakter.

SpaceInnovators har stået for indretningen af fælleshuset, hvor der først og fremmest er lagt vægt på hjemlighed. Det er lykkedes igennem bevidst brug af taktile materialer som træ, læder, stof og uden at gå på kompromis med funktionaliteten. SpaceInnovators har også tegnet de indbyggede hyggekroge og reolvægge, der sammen med køkkenet er faste elementer i en ellers fleksibel indretning.

 

Blød farveskala

Uanset om fælleshuset danner rammer for en fødselsdag, bankospil eller et skakspil er akustikken vigtig for en god atmosfære. For SpaceInnovators gav det mulighed for at vælge den helt rette træbetonløsning, som blev Troldtekt baseret på FUTURECEMTM. Leret i FUTURECEM giver en særlig varm og levende overflade til Troldtekt pladen, som passede ind i helheden. Samtidigt var det et oplagt miljøvalg med det reducerede CO2 aftryk, som FUTURECEM pladen giver.

Troldtekt pladerne er placeret mellem de bejdsede spær, og belysningen er fint indarbejdet. Dels en grundbelysning med armaturer mellem spærene og nedhængte armaturer, som giver mere stemning til rummet. For SpaceInnovators med meget erfaring indenfor seniorsegmentet har denne opgave været spændende ved at kunne arbejde med at bevare helheden og den hyggelige stemning uanset aktiviteten i fælleshuset.