Dobbelt op på certificeringer i nye studieboliger

De nybyggede studieboliger Studio[Home] til DTUs studerende og gæsteforskere er både DGNB-certificeret og Svanemærket. Pensiondanmark og Boligfonden DTU står bag, og Vandkunsten har tegnet projektet, hvor der er Troldtekt lofter i fællesområder.

Foto: Thorbjørn Hansen, Kontraframe

I Ballerup er der opført 300 studieboliger og i Lundtofte 491 under konceptet Studio[Home], som Pensiondanmark og Boligfonden DTU står bag. Tegnestuen Vandkunsten har tegnet projektet, som blev skudt i gang i 2019.

Bæredygtighed gennemsyrer boligerne, som både har opnået bæredygtighedscertificeringen DGNB på guldniveau og Svanemærket. Det resulterede i en hædring ved Building Awards 2021, hvor projektet modtog Projektudviklingsprisen.

I studieboligernes fællesområder er der valgt Troldtekt akustik i lys natur for at sikre god akustik og behagelig lyd i arealerne, hvor mange studerende opholder sig i løbet af dagen. Designmæssigt spiller de lyse Troldtekt plader sammen med den øvrige indretning, hvor der især er brugt træ og valgt hvide flader.

Gennemtænkte kvadratmeter

Hver lejlighed i Studio[Home] er 30 kvadratmeter, og alle er produceret som værelsesmoduler i træ, som virksomheden Scandi Byg har bygget. Meningen med modulerne er, at projektet på sigt kan skaleres op.

Opbevaring og pladsudnyttelse er tænkt ind i designet, hvor der for eksempel er indbygget opbevaring over og under sengen samt siddeniche i vindueskarmen.

Som del af konceptet udlejes boligerne med møbler, der er produceret i krydsfiner af den danske designvirksomhed Stykka. Møblerne er konstrueret således, at man nemt kan udskifte defekte dele – udlejeren scanner blot møblet med en app, og der bestilles en reservedel. Det er med til at gøre inventaret langtidsholdbart.

Både materialevalget med primært træ, de tilhørende møbler og tankegangen med et langtidsholdbart design med mulighed for udskiftning af delelementer giver en betydelig CO2- og ressourcebesparelse. Derudover er konceptet skalerbart og muligt at udbrede på andre lokationer.