Eksklusiv oplevelse til de rejsende fra Østjylland

Aarhus Airport har gennemgået en større renovering. Målet er, at alle rejsende føler sig som VIP-gæster. Derfor er lufthavnen blevet indrettet med designermøbler og elegante sorte akustiklofter.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i kontor og erhvervsbyggeri
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Aarhus Airport er den fjerdestørste i Danmark. Knap en halv million passagerer letter eller lander hvert år. Og målet er at øge det antal til 1,5 millioner på fem år. Som et naturligt led i vækststrategien har lufthavnen gennemgået en gennemgribende renovering, der skal være med til at sætte lufthavnen på verdenskortet.

– Ud over at vi har fået mange nye ruter, har vi kigget på, hvordan vi kan øge passagernes lyst til at flyve til og fra lufthavnen. Her er mad og indretning to væsentlige parametre, som vi har skruet på, siger Merete Olesen, der er Airport Station Manager i Aarhus Airport.

En VIP-oplevelse til alle

Det er især lufthavnens førstesal, der har været fokus på. Der er blandt kommet et nyt cafe- og loungeområde, ligesom der er åbnet en ny restaurant.

– Når vores passagerer kommer til lufthavnen, skal de rejse glade og mætte herfra med et godt helhedsindtryk. Det er jo her, en god rejse begynder eller slutter. Danmark og Aarhus er stærk på både design- og madscenen, og derfor har vi også udvalgt de bedste produkter og materialer, siger Merete Olesen og uddyber:

– Målet er, at alle passagerer føler sig om VIP-gæster. De skal opleve, at vi kræser for dem, og at lufthavnen er eksklusiv og lever op til deres forventninger.

Indretning, møbler og udsmykning står designvirksomheden HAY bag, mens den aarhusianske restaurant- og cateringvirksomhed MIB står for madudvalget.

Sorte lofter skaber eksklusivitet

For at underbygge det eksklusive udtryk er lufthavnens eksisterende akustikloft fra Troldtekt blevet malet sort, hvilket fuldender designet. Troldtekt består af naturmaterialet træ i kombination med cement, og loftet har en levetid på mindst 75 år – også når det bliver malet undervejs.

– At loftet er blevet malet sort, har transformeret lufthavnens samlede udtryk, der fremstår eksklusivt og elegant. Vi er blandt andet blevet inspireret af hotelbranchen, og det er imponerede, hvad det har gjort at ændre loftets farve, siger Merete Olesen.

I det nye loungeområde er der desuden blevet monteret nye akustikplader, så loftet matcher det øvrige interiør.

Nu er designet på plads, og ønsket er, at lufthavnen skal forbinde Østjylland med resten af Europa og eventuelt New York. Derfor er en større ombygning af parkeringspladsen også på tegnebrættet, ligesom der er snak om nye muligheder for overnatning.