Moderniseret med respekt for historien

AIP Management er flyttet ind i ejendommen på hjørnet af Købmagergade og Klareboderne. Efter en større transformation og design af interiøret har virksomheden nu til huse i en indbydende og elegant, klassisk ejendom.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontorlokaler

Beliggende lige mellem Illum og Rundetårn har ejendommen fra 1895, opført til varehuset Messen, været meget centralt placeret. I dag er bylivet i Købmagergade fortsat en del af stedets identitet. Huset er kendetegnet ved en flot, rund hjørnekarnap med spir, en Hermes skulptur på taget og i øvrigt en smuk facade med et facadeskift efter de første etager. De to nederste etager har store butiksvinduer, mens de overliggende etager også har relativt store vinduespartier.

AIP Management, som rådgiver om investeringer i vedvarende energi, er fordelt over de fire øverste etager. Generelt for indretningen af den ældre bygning kan den beskrives som respektfuld for de oprindelige kvaliteter og udført med robuste materialer.

Fokus på materialer og helhed

Et af husets kendetegn, både inde og udefra, er den runde karnap. På første sal fremstår vægge og vinduesnicher med granitoverflader, der giver et helt særligt historisk præg. De stoflige overflader bliver ”spejlet” i lofterne, hvor grå Troldtekt giver loftsfladerne en anden rustikhed, som både giver rummene en god akustik og en arkitektonisk sammenhæng mellem alle typer rum.

På denne etage, hvor man som gæst ankommer, er der indrettet med en imødekommende loungestil. Møderummene har alle buede glasvægge, som er en fin gestus til den rundede karnap, men i et mere nutidigt materialevalg. Buerne giver også en fin overgang mellem rumlige zoner.

Øverst ligger kantinen, hvor man har indbygget bænke langs vinduerne og karnappen. Her nyder man godt af dagslyset fra to sider, da bygningen ligger på et hjørne. Også heroppe fungerer Troldtekt lofterne som et valg, der passer ind i helheden med fokus på komfort og behagelige materialer og farver.