Cool stil

SAS-bygningen på Amager Strandvej i Kastrup er transformeret til et moderne kontorhotel med en beliggenhed tæt på lufthavnen og motorvejen. Indretningen er skabt med respekt for den oprindelige arkitektur.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Facaderne er hvidpudsede, men bygningens præg af postmodernisme skinner igennem og giver bygningen sin egen identitet. Her har både været værksteder, lager og kontor, hvilket alt sammen i dag udgør ”Amagerstrand”, hvor større og mindre virksomheder nyder godt af husets mange faciliteter og variationen af rumligheder.

Tegnestuen Vibeke Brinck og Studio Heima har designet transformeringen af indretningen af Amagerstrand i en forfriskende stil, hvor man lader spor fra bygningens historie stå tilbage – fx den rå betonkonstruktion.

Men indretningen er også tilføjet klare farver og en effektiv akustikregulering. Rækken af fælles mødelokaler er fx indrettet med grå Troldtekt akustikplader på lofter og én ren vægflade samt gulvtæpper i samme farve som Troldtekt pladerne for at skabe en udseendemæssig og akustisk rolig ramme, som kan henvende sig til mange forskellige brugere.

Ren flade

I den tidligere hal, nu kaldet United, er der skabt et fint miljø for pauser, kortvarige arbejdspladser, formelle eller uformelle møder. Ovenlys strømmer ned ad den dobbelthøje væg og bliver reflekteret af de hvide Troldtekt plader, som samtidig giver hele rummet en god akustik. Væggen er på en gang en ren og rolig flade, og samtidig er den et patchwork af skiftende overflader.

Troldtekt er kombineret i pladestørrelser og grovhed, hvorved teksturen står som betonens levende overflade. Andre elementer, som de røde kabelbakker og blå mødebokse, giver associationer til 80’er æstetik og er en bevidst måde, at være tro mod huset.

United opleves som en designmæssig sammenhæng og et inspirerende miljø, hvor der på en og samme tid er højt til loftet og en rolig stemning.