Moderne rum til kreativt arbejde

APX er en investeringsvirksomhed, der har specialiseret sig i at finansiere start-up-virksomheder tidligt i forløbet og hjælpe dem med at erobre nye markeder. Virksomheden har siden 2018 haft base i den hippe og kreative bydel Kreuzberg i hjertet af Berlin.

Foto: Diplomingeniør Olaf Wiechers, arkitekt

Med støtte fra Axel Springer og Porsche har de to administrerende direktører Jörg Rheinboldt og Henric Hungerhoff allerede støttet over 70 start-up-virksomheder fra mere end 20 brancher og lande og med mere end 100 medinvestorer.

Navnet APX er sammensat af de første bogstaver i navnene på aktionærerne Axel Springer og Porsche samt X, som symboliserer det nye og ukendte. Derudover betegner ordet apex det sted i en kurve, hvor racerkørerne skifter fra bremse til speeder for at accelerere ud af kurven, forklarer de to direktører.

De åbne og lyse forretningslokaler er designet og indrettet, så de passer til den ånd af innovation og kreativitet, der kendetegner APX, og formidler en følelse af kunstnerisk elegance og moderne friskhed.

Indgangsområdet er præget af en stor tribunelignende konstruktion med mange gode siddemuligheder. Åbne siddetrapper i blålakeret metal, der fortsætter over i en række gennemgående trin i lys beige og blå, tilbyder masser af plads til foredrag og seminarer. Et langt, funktionelt køkkenarrangement, der er indrammet af store hvidlakerede elementer og små sorte fliser, skiller sig elegant ud fra siddeområdet og fungerer som et perfekt supplement ved afholdelse af arrangementer.

Arbejdsområderne for medarbejderne i de nystartede virksomheder ligger bag dette store centrale rum og er forbundet med hinanden via brede, arkadelignende vægåbninger. Der er både vinduespladser, som ligger side om side, loungelignende siddehjørner samt lukkede arbejdsstationer i en glaskabine.

Vægge og gulve er holdt i lysegråt, mørkegråt og hvidt. Et raffineret belysningskoncept og møblerne i gult, blåt og rødt tilfører interiøret lidt kulør. Mange dygtigt iscenesatte genstande og grønne planter skaber et inspirerende arbejdsmiljø. 

Det harmoniske helhedskoncept afrundes af mørke lofter, bl.a. med akustikløsningen Troldtekt Line i sort.