God akustik på arkitekternes egen arbejdsplads

I 2016 overtog og renoverede arkitekterne Resell & Nicca deres kontor i Oslo, hvor der er valgt en Troldtekt designløsning til loftet i det primære rum.

God akustik på arbejdspladsen med akustiklofter fra Troldtekt

I Oslo-bydelen Kampen i en hjørnebygning med udsyn til Kampen Park har arkitekterne Resell & Nicca deres kontor, hvorfra de varetager både nationale og internationale projekter. Bygningen, hvor kontoret er i stueetagen, er fra 1933 og et velbevaret eksempel på det tidlige tyvende århundredes modernistiske arkitektur.

Selve lokalet består af et hovedrum, hvor der er et mindre køkken og tilgang til badeværelse samt kælder. Flere forskellige mindre virksomheder har tidligere haft til huse i lokalet, men da Resell & Nicca overtog det i 2016, renoverede de lokalet og flyttede ind i kontoret i 2017.

 

Sorte og hvide farver som renoveringsstrategi

Under renoveringen af kontoret, har Resell & Nicca åbnet hele rummet op, så der arbejdes i ét samlet rum. Fokus har været på både at bevare lokalets originalitet og bibeholde en sammenhæng til selve bygningen, men samtidigt også at tilføje noget nyt. Dette er gjort ved at beholde den hvide farve til eksisterende elementer og tilføje nye elementer i sort. 

På det hvide loft er der valgt Troldtekt designløsningen rhombe mini i naturfarve, som udover at skabe god akustik i rummet, hvor der både arbejdes og hentes kaffe (eller andet i det mindre køkken), også bryder med det helt hvide loft og giver en varme til rummet. Pladerne er sat op, så der dannes et mønster, der samtidigt virker dekorativt i rummet.