Nyt liv i maltsiloen

Arkitema Architects’ kontor i København er flyttet til enestående lokaler i Carlsberg Byen. Arkitektfirmaet har transformeret en tidligere maltsilo til arbejdsplads for de cirka 160 medarbejdere.

Troldtekt Arkitema Copenhagen
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Carlsberg Byen er under forvandling, hvor nye bygninger er ved at blive etableret, mens eksisterende bygninger får nye funktioner.

Ved Dipylon Porten ligger en tidligere maltsilo fra 1968. Bygningen er relativ lukket og anonym, hvilket hænger fint sammen med funktionen som silo. Den oprindelige bygning er tegnet af Svenn Eske Kristensen, og da flere af facaderne ud mod Ny Carlsberg Vej (syd og øst) er meget karakteristiske er de bevaringsværdige.

I transformeringen har man derfor så vidt muligt bevaret de to omtalte facader, mens den nordvendte facade åbner sig op med ét stort glasparti og giver et behageligt dagslys til arkitektfirmaets fire etager. På taget er tilføjet en ekstra penthouse etage med kantine og adgang til en tagterrasse.

Gode arbejdsforhold

Atmosfæren ved indgangen til arkitektfirmaet er dramatisk med trapperum i en af betonsiloerne. Omvendt lyst og luftigt bliver det, når man træder ind på Arkitemas fire åbne etager med arbejdsborde og møderum. Her er højt til loftet og en fin balance mellem det industrielle udtryk og de fine detaljer omkring loftet og den gennemgående trappe.

Akustisk fungerer de store, åbne etager optimalt, og medarbejderne kan både finde arbejdsro og tale sammen i grupper. Troldtekt er valgt som gennemgående loftsmateriale, der passer flot sammen med de grå vægge og industrielle udtryk.

Arkitekt Jens W. Ø. Larsen ved Arkitema Architects fortæller, at det har været spændende at skabe rum i den ellers ”massive” bygning.

Sekundære rum er indpasset i tidligere silorum og andre betonvægge er skåret op. De rå og i det hele taget ubehandlede vægflader har sin egen charme, som en del af den specielle arkitektur, der opnås, når bygninger konverteres til nye formål.