Astana Media Center i Kasakhstan

Astana Media Center, der huser Kasakhstans nationalradio og -tv's studier og kontorer samt offentlige underholdningsfaciliteter, er tegnet af Tabanlıoğlu Architects og udtænkt som et fantastisk og særpræget medieprojekt. Det er ikke blot en imponerende bygning, men et synergistisk projekt tilpasset dagligdagen i Astana, som effektivt forbinder Kasakhstan med resten af verden.

Troldtekt, Astana Media Center
Foto: Thomas Mayer

Det fantastiske 22-etagers højhus er en af de mest imponerende bygninger i Astana – en by, der er kendt over hele verden for sin nyskabende og eksperimenterende arkitektur. Det er blevet landets vigtigste teknologiske platform for udsendelser, som opfylder alle de internationale standardkrav til produktion af film, tv og radioprogrammer i høj kvalitet samt afholdelse af koncerter, pressekonferencer og møder.

Det nye anlæg har til formål at forbedre det faglige niveau inden for tv-journalistik, fjernsyns- og filmproduktion i Kasakhstan. Den enorme kompleks har et areal på 75.500 m2, heraf 7.000 m2 studier og over 21.000 m2 kontorer. Der er 14 store tv-studieenheder, herunder faciliteter med den nyeste HD-teknologi til produktion af tv-serier og nyheder døgnet rundt, fire store lydoptagelsesstudier og en stor og moderne koncertsal, hvor der kan afholdes koncerter, gallaforestillinger og andre begivenheder.

Kontrol af udefra kommende lyde, ekkoer og støj er naturligvis afgørende for enhver udsendelsesfacilitet, hvor der løbende optages programmer, samtidig med at hundredvis af mennesker er på besøg eller bliver underholdt. Det er grunden til, at det var vigtigt at stille høje krav til akustik og kontrol over lyden i indretningen, og derfor blev der installeret 3.000 m2 Troldtekt akustikplader i farven lys natur med ultrafin struktur.