Smukt, skandinavisk specialdesign

Butikkerne hos møbelkæden Bolia er udstillingsvinduer med unikke dufte, musik og indretning. Kunderne skal overraskes med boligløsninger, de ikke forventer, og til det formål bliver rosa-malede Troldtekt akustikplader brugt som dekoration.

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Det skal være en sanserig oplevelse at shoppe boligdrømme hos den danske møbelkæde Bolia. I kædens 57 butikker, som er spredt over ni europæiske lande, skal alle fem sanser stimuleres. Høresansen via nøje udvalgt musik, følesansen ved at prøve og røre alle varer, duftesansen med en unik Bolia-duft, smagssansen med specialkaffe og synssansen med overraskende indretning.

– Kunden skal tænke wauw, når de går rundt i vores butikker. Derfor finder vi på alle mulige forskellige dekorationer. Vi har brugt strudsefjer, træpaneler, store hvide kugler og alt muligt andet, som man ikke intuitivt forbinder med designmøbler. Simpelthen for at gøre indkøbsoplevelsen spændende og overraskende, forklarer Thomas Fruergaard Schelander, Technical Design Manager i Bolia International A/S.

Troldtekt har også fundet vej til alle kædens butikker. Bag Bolias bedst sælgende sofa ’Scandinavia’ hænger der tre Troldtekt plader på væggen. De er specialmalede i en støvet rosa farve.

Fra katalog til butikker

Inspirationen til at bruge Troldtekt blandt designmøblerne dukkede op, da der skulle tages billeder til Bolia Lookbook, som udkommer hvert år i august. I produktkataloget står sofaen i et rum, hvor der er Troldtekt fra gulv til loft på samtlige vægge. Stylingen gav inspiration til at dekorere med Troldtekt i butikkerne.

– Vi synes, Troldtekt er et fedt materiale. Det har naturen indbygget i sig og en fed struktur på overfladen. Vi har fået pladerne malet i en rosa nuance, som ikke er en del af standard farvepaletten. Troldtekt har taget godt imod vores farveprøver og endte med at ramme præcis den farve, vi vil have, siger Thomas Fruergaard Schelander.