Funktion og design, der går op i en højere enhed

Specialforhandler og leverandør af teknisk innovative produkter til byggebranchen. Denne beskrivelse af B+M Baustoff + Metall Handels-GmbH giver på ingen måde et fuldstændigt billede af denne virksomhed, der blev grundlagt for mere end 50 år siden.

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri
Foto: Olaf Wiechers

Med 37 detailforretninger og 5 produktionsanlæg i Tyskland hører B+M til en af de førende leverandører inden for byggebranchen. Som fagforhandler for isoleringsmaterialer er B+M også repræsenteret i andre EU-lande.

Uanset om det drejer sig om produkter til taget eller facaden, trækonstruktioner, gulve eller akustiklofter, tilbyder B+M's medarbejdere kompetent rådgivning og kreative løsninger. Og sådan er det også i afdelingen München-Süd, som blev etableret i juli 2018. På et halareal på ca. 3.000 m² med et udendørs område på 2.000 m² tilbydes der her et bredt udvalg af produkter til byggeriet.

Hertil kommer et kontor-, salgs- og udstillingsområde på ca. 700 m2. Ved indretningen af faciliteterne har man især lagt vægt på funktionaliteten og på at præsentere de udvalgte produkter bedst muligt.

Derfor har man bl.a. valgt løsninger fra Troldtekts designserie, som ikke kun bidrager til optimal akustik og et sundt indeklima i bygningerne, men også har en æstetisk funktion – f.eks. er væggene udsmykket med en række vægelementer i forskellige farver, så de nærmest fremstår som et stort tredimensionelt maleri for beskueren.

Her har man på væggene monteret Troldtekt® rhombe, en akustikplade med rhombe-formet mønster, og Troldtekt® dots, en plade med 66 runde fordybninger med forskellige diametre. Derudover er der monteret Troldtekt akustikplader i farven lys natur i kontorlokalerne.

I det rummelige konferencelokale hos B+M's afdeling i München Süd har man også valgt en række andre designløsninger, som passer til den øvrige indretning, nemlig Troldtekt® curves og Troldtekt® line i forskellige nuancer af grå. Mens designløsningen curves er karakteriseret af gentagne, bløde, kurvede linjer i længderetningen, har line-varianten langsgående spor uden synlige samlinger.

Hos B+M er man begejstret for den valgte løsning – både i forhold til design, funktion og akustik. Troldtekts designløsninger er blevet tildelt ICONIC Award 2019 og German Design Award 2020 og er desuden nomineret til DETAIL Produktpreis 2020.