Modebutik med højt til loftet

Butikken DANIEL har fået ny adresse på gågaden i Hørsholm. En moderne tøjforretning for både kvinder og mænd. Lokalet har fået en gennemgående fornyelse, som på en gang er indbydende og svarer til butikkens klassiske image.

Troldtekt akustiklofter i erhvervsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

I 1993 blev DANIEL stiftet af Anders Gadegaard i Hørsholm, en butik med inspiration fra italiensk mode på alle måder. Da butikken skulle skifte lokale, var der et ønske om, at butikken skulle opleves hjemlig og dermed også have en god akustik.

OVER BYEN ARKITEKTER fra København har løst opgaven med at forandre et tidligere banklokale til en tidssvarende modeforretning. Tegnestuens tilgang er at finde frem til de tidslige lag, der skaber betydning og værdi for de fremtidige brugere. Denne gang gav det en meter mere til lofthøjden. En stor kvalitet i den nye butik, hvor det forstærker stedets atmosfære.

Fokus på det smukke tøj

De store vinduespartier til gågaden svarer til det store, luftige lokale, hvor DANIEL nu ligger. Butikken opleves stilfuld og moderne, hvor alle varer er smukt iscenesat og betjeningen i højsædet.

Et gråmalet akustikloft fra Troldtekt giver en varme og ro til rummet som helhed og giver samtidig den ønskede, gode akustik. Belysningen spiller en stor rolle i butikken, både for at fremhæve varerne og give den rette stemning. Det er opnået ved et elegant og fleksibelt skinnesytem suppleret med nogle store pendler i den forreste del af butikken.

På gulvet er valgt nogle robuste fliser i et format tæt på loftets for ikke at sætte for mange formater i spil. Reolerne på bagvæggen er designet til rummet, mens butikken også har taget noget inventar med fra den tidligere forretning.