Arkitektens egen ombygning

CEBRA har ombygget tegnestuen i Aarhus og valgt designløsningen Troldtekt v-line. Ovenikøbet i en variant, som er produceret med et negativt CO2-aftryk.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

CEBRA arbejder med projekter i hele verden inden for bolig, byudvikling, uddannelse, erhverv og kultur. Tegnestuen har været involveret i en lang række anerkendte projekter, blandt andet bydelen Nye i det nordlige Aarhus, Experimentarium i København og Al Hosn Masterplan i Abu Dhabi.

Tegnestuen har til huse i en industribygning i det centrale Aarhus fyldt med sjæl og karakter. Der var dog brug for et kontormiljø med flere muligheder, og lokalerne har derfor fået tilføjet flere mødelokaler, samarbejdszoner og områder til fordybelse.

Troldtekt skaber en rolig flade

I forbindelse med ombygningen valgte tegnestuen Troldtekts nyeste designløsning, Troldtekt v-line.

– Vi valgte Troldtekt på grund af de akustiske egenskaber, da pladerne skaber en behagelig efterklangstid i de forskellige arbejdszoner, og fordi designet med langsgående v-spor passer godt ind i kontorets nye indretning, siger Carsten Primdahl, en af de fire partnere i CEBRA.

Troldtekt v-line, som her er varianten 1way i grå natur, er monteret på både loft og udvalgte vægge.

– Troldtekt v-line er raffineret med et enkelt designmæssigt udtryk. Pladernes samlinger er underspillede, og med linjerne i designet skabes en sammenhængende og rolig flade, siger Carsten Primdahl.

Akustikpladerne i CEBRA’ tegnestue er baseret på cementtypen FUTURECEM, som har et negativt CO2-aftryk, når man måler på råvarer, råvaretransport og fremstilling af pladerne.

– Som rådgivere i byggebranchen er vi meget bevidste om det medansvar, vi har for at nedbringe branchens CO2-aftryk. Som led i den opgave ønsker vi selv at udforske materialer med et lavere klimaaftyk. Det gælder i projekter i samarbejde med vores kunder, men også på vores eget kontor, siger Carsten Primdahl.