Moderne æstetik i bæredygtigt kontor

Kontoret hos den Düsseldorf-baserede start-up-virksomhed "urselmann interior" er for nylig blevet renoveret ud fra Cradle to Cradle-princippet – helt i tråd med virksomhedens filosofi: Fra affaldsøkonomi til cirkulær økonomi.

Foto: Magdalena Gruber

"urselmann interior" arbejder ud fra Cradle-to-Cradle-princippet og bruger derfor kun bæredygtige materialer i sine møbelprojekter – f.eks. træ og natursten. Kompositmaterialer er bandlyst. Derudover arbejder designerne bevidst med at bruge så lidt lim som muligt og i stedet bruge mekaniske forbindelser.

Moderne design og attraktiv æstetik

Også renoveringen af virksomhedens eget kontor på 74 kvadratmeter i Düsseldorf blev udført i henhold til Cradle-to-Cradle-princippet. For indehaveren Sven Urselmann, som er uddannet tømrer, giver det at designe sit eget kontor også mulighed for at eksperimentere med nye materialer og observere, hvordan de opfører sig og ændrer sig over en længere periode. Ligesom alle de andre møbelprojekter fra "urselmann interior" er virksomhedens kontor et overbevisende vidnesbyrd om, at moderne design og attraktiv æstetik i den grad er forenelig med en bæredygtig tankegang.

Minimalistisk og funktionel med et touch af Middelhavet

Det lyse kontor med showroom og køkken er moderne og funktionelt indrettet. Den udstrakte brug af lyst træ giver et venligt, roligt og indbydende miljø, som det både er rart at arbejde og opholde sig i. I den lyse væg i kontorlokalet, som er delvist beklædt med filt, fungerer runde træbuer som gennemgange og dekorative nicher.

Gulvet er en fascinerende blanding af lyst træ og sten, og sammen med de runde buer giver det stedet et nærmest middelhavsagtigt udtryk.

De to aflange belysningselementer, der løber langs skrivebordene, er beklædt med bredbølget, rødt-orange stof. Dermed skabes en vellykket kulørt kontrast til det lyse interiør.

I tråd med det bæredygtige koncept, der så tydeligt ligger til grund for hele kontorets indretning, ligger en række Cradle to Cradle-certificerede Troldtekt akustikplader i lys natur på den nedsænkede lette gitterkonstruktion. De giver kontoret et både enkelt og smukt udtryk, og sikrer på samme tid en behagelig akustik i rummet.