COBE flyttet til Pakhus 54

Nordhavn i København er en bydel under en stor udvikling efter en ny masterplan for området, som COBE har udviklet i samarbejde med Sleth, Rambøll og Polyform. COBE har nu flyttet alle medarbejdere ud i det tidligere Pakhus 54 på en pier, hvor også andre tegnestuer og designvirksomheder har slået sig ned.

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri
Foto: Architect Helene Høyer Mikkelsen

De 130 medarbejdere ved COBE er flyttet ind i det højloftede pakhus, og de kan samtidigt glæde sig over udsigten til havet og en hel del himmel. Store vinduespartier åbner bygningen op og giver også forbipasserende en oplevelse af, at nu har pakhuset fået en ny funktion.

Indgangen til COBE er en arkitekturcafé drevet af Copenhagen Dockside, som betyder, at man kan tage en kaffepause og få et større indblik i COBEs arbejde. COBE tænker arkitektur som en forlængelse af vores hjem, hvorfor det også var naturligt at lave en åben overgang mellem arkitektkontoret og den bydel, de selv arbejder med.

Rum med balance

Alle medarbejdere hos COBE sidder i samme, højloftede rum med store vinduespartier til tre retninger. Mødelokaler er lagt primært midt i huset og tydeliggør, at indretningen af kontoret er tænkt som en by med huse, gader, pladser og stræder.

Materialeprøver, skitser og modeller finder man overalt, og det vidner om de igangværende designprocesser. Denne ”indendørs by” opleves ikke kaotisk trods de mange elementer, da man har holdt indretningen meget enkel og med udgangspunkt i bygningens industrielle funktion.

Hvide Troldtekt akustikplader er placeret mellem betonspærene og sikrer en god akustik i det store rum. Samtidig er loftsbelysningen placeret på spærene, hvorved denne struktur er understreget i indretningen. Lange, hvide gardiner holder solen ude, men giver også et blødt modspil til beton, søjler og hårde gulve.