Visionerne skabes på Papirøen

COBE er en af Danmarks mest succesfulde tegnestuer i disse år. De unge ambitiøse arkitekter har markeret sig med en række meget fine projekter. I februar i år vandt de også konkurrencen om masterplanen for en hel ny bydel på Papirøen i København. Tilfældigvis også det sted på havnefronten, hvor tegnestuen har etableret sig i et stort råt pakhus. Lige overfor Skuespilhuset og et stenkast fra Operaen.

Troldtekt - COBE
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Papirøen hedder egentlig Christiansholm, men igennem mange år havde Pressens Fællesindkøb deres lager af papir på stedet. Store lukkede lagerhaller med gigantiske papirruller og ingen offentlig adgang. Det ændrede sig radikalt i 2013, hvor papiret rykkede ud, og øen blev overtaget af kreative kræfter på midlertidig basis. Ind rykkede caféer, designere, Copenhagen Street Food, showrooms og innovative virksomheder af alle slags.

Grå beton og hvid Troldtekt

Det siger sig selv, at en tegnestue som COBE trives bedst i rum, der kan tåle at blive brugt. Her er ingen gulvtæpper eller smagfulde malerier på væggene. Der hersker en herlig uformel atmosfære, som mest minder om et kunstneratelier eller et værksted. I underetagen er der kantine og udstilling, mens hele den store hær af medarbejdere sidder i åbne rum på førstesalen. Enkelte afsnit og møderum er afskærmet med glasvægge.

De grå betonkonstruktioner står ubehandlede, og sammen med de hvidmalede Troldtekt plader udgør de en karakterfuld ramme om arbejdet på tegnestuen. Her i lokalerne udvikles en vigtig del af fremtidens København, og om få år vil Papirøen være en attraktion af de helt store i Hovedstaden.