Højloftet og elegant kontor

I København er Danmarks største erhvervsmægler Colliers flyttet fra et trangt og kringlet lejemål til nye fantastiske rammer med højt til loftet. Men først skulle der en gennemgående renovering til.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

På den nye adresse i Toldbodgade 33 oplever gæster og medarbejdere et moderne og stilsikkert miljø, men samtidig i et meget specielt hus.

Bygningen fra 1800-tallet har en broget historie og har bl.a. være anvendt til opbevaring for Tivoli om vinteren. Det forklarer den oprindelige industrielle struktur med bærende søjler og næsten fem meter til loftet.

Nedhængte lofter blev fjernet, nye gulve blev lagt, og vinduer og døre fik sort maling for at genskabe det industrielle udtryk. Lofterne er alle beklædt med hvide Troldtekt akustikplader, som sammen med den bagvedliggende mineraluld giver en sikker akustikregulering. Dette, de hvide vægge samt søjler får lokalerne til at virke meget rumlige og lyse.

Flydende rum

Det er Colliers egne arkitekter og det tekniske team i Occupier Services der har indrettet lokalet. På daværende tidspunkt var det Helle Nøhr der stod i spidsen for dette. Nu er området overtaget af Tine Mouritsen og hendes team, der fremadrettet sørger for indretningen for både kunder og Colliers egne kontorer.

Vi har talt med Tine Mouritsen, som er arkitekt og ansat som Head of Workplace Advisory i Colliers.

”Belysningen spiller en vigtig rolle i rum med højt til loftet. Ligesom akustik er vigtigt for en god atmosfære og et godt arbejdsmiljø i både kontorerne, mødelokalerne og kantinen,” fortæller hun.

Hun tilføjer, at det har været en spændende proces at ændre kollegernes dagligdag fra en arbejdsplads med små rum til de store sammenhængende rum i Toldbodgade, hvor store, skulpturelle lamper er placeret flere steder på kontoret som et element i en indretning, man skal lægge mærke til.