Nye trendsættende kontorer i Warszawa

Komfort, farver og ro skaber trivsel på arbejdspladsen.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontor- og erhvervsbygninger
Foto: Photolicous Piotr Skorek

Cushman & Wakefields nye hovedkvarter i Warszawa er et af de mest moderne kontorer i EMEA-regionen. The Warsaw Hub er designet af Massive Design i overensstemmelse med WELL-kravene, som har til formål at forbedre menneskers sundhed og oplevelser gennem design. Resultatet er en fantastisk arbejdsplads, hvor der er kælet for alle detaljer og kun brugt materialer og udstyr af den allerhøjeste kvalitet.

Kontorerne er designet ud fra det såkaldte 'Six Feet Office'-koncept, som kunden, den globale erhvervsejendomsmæglervirksomhed Cushman & Wakefield, selv har udtænkt. Målet er at hjælpe virksomheder med at vende tilbage til arbejdspladsen med effektive kontordesignløsninger, der er tilpasset verden efter covid-19-pandemien.

Det nye kontors unikke design er baseret på geometri og materialer af højeste kvalitet, herunder Troldtekts lofts- og vægprodukter. Træbetonpladerne fra Troldtekt giver lofterne et æstetisk og naturligt udtryk med fremragende akustiske egenskaber.

Derudover har man – i tråd med det geometriske designkoncept – brugt Troldtekt rhombe i de større mødelokaler. Der er tale om akustikplader med fræsede spor, der skaber en tredimensionel effekt, når man kombinerer dem i repetitive eller tilfældige mønstre.

Troldtekt rhombe er en del af Troldtekts designserie, som består af ni akustikløsninger med forskellige mønstre i overfladen. Hver løsning har sit eget karakteristiske mønster og en unik stil, som – i kombination med forskellige farver – giver enorm fleksibilitet, når selv de mest kreative projekter skal føres ud i livet.

Det nye kontor er indrettet til det moderne, arbejdende menneske og for at fremme kreativ innovation og samarbejde. Her er der ikke kun centralt placerede fælleszoner – med en fantastisk udsigt over Warszawa – men også mindre enklaver eller rum, der både kan bruges til individuelt arbejde og gruppeprojekter. Automatiske lokalebookingsystemer, bevægelsessensorer og indikatorer, der viser om et lokale er ledigt eller optaget, gør det nemmere at finde ledige lokaler og højner medarbejdernes sikkerhed.

De mødelokaler, der kun er beregnet til intern brug, er indrettet på basis af temaer som f.eks. forår, sommer, vulkan, orkan og skov. Indretningen af de områder, der er beregnet til kundemøder, er inspireret af ikoniske vartegn for Warszawa, som medarbejderne har udvalgt i projektforberedelsesfasen.

Den indbydende kantine er – ligesom receptionen – et åbent, gæstfrit og multifunktionelt område. Her kan man holde åbne møder med kunder, kolleger og venner, tage en bid mad, arbejde med en kop varm te på en sofa eller eller få en hurtig snak med en kollega i en behagelig lænestol. Alt interiøret er valgt med det formål at skabe en hyggelig caféstemning, der indbyder til samarbejde.

Receptionsområdet har desuden to store konferencelokaler, der er adskilt med foldevægge. Samler man disse to lokaler, er her plads til 200 mennesker. Det stiller store krav til akustikken.

"Derfor besluttede vi os for en af markedets mest dekorative løsninger til lofterne og nogle af væggene: træbetonplader. Naturligt udseende og fantastisk akustik  – og det var præcis, hvad der var brug for her," siger Konrad Dowejko, designdirektør for Massive Design.

Massive Design er et prisvindende full-service interiør- og designfirma med speciale i erhvervsindretning og en lang række yderst vellykkede indretningsprojekter bag sig.