Sunde rammer i DR Byen

DR Byen i København er inddelt i fire bygningsdele – såkaldte segmenter. I tredje segment har administrationen og kantinen til huse. Her er et centralt atrium omdrejningspunktet for de åbne planer, men også væsentligt for husets naturlige ventilation.

Troldtekt DBC Administration
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Segment 3 rummer hele DR’s administration, den ­fælles DR Kantine, men også DR København. Lokal­redaktionen sender hver dag radio til hovedstadens mange lyttere. For at kunne levere kvalitetsradio ­kræver det god akustik og støjregulering i studiet. Det har radiostationen klaret ved at få installeret Troldtekt akustik med ind­byggede højttalere, men også Troldtekt ventilation, der sikrer et sundt inde­klima og arbejdsmiljø.

Ud over ventilationsløsningen i radiostudierne er der en naturlig udluftning i det åbne kontorlandskab i Segment 3. Den friske luft kommer via det åbne ­atrium midt i ­bygningen og de delvist åbne haverum, der følger års­tidernes skiften.

Stoflighed på lofterne

Overalt i segmentet har arkitekterne valgt Troldtekt ­akustik. Arkitekt Frederik Ejlers fortæller:

– Troldtekt var på mange måder et oplagt valg til denne bygning.

I en bygning som denne er der naturligvis nogle krav til en behagelig akustik og et sundt indeklima som Troldtekt akustik opfylder. Arkitektonisk opleves Troldtekt her som et materiale, der skaber ”ro” på de store, åbne etager, og som stofligt virker som et modsvar til de øvrige glatte og transparente overflader.