Berlins mest innovative kontorbygning

EDGE Grand Central Berlin byder på topmoderne arbejdspladser på sine næsten 14.000 kvadratmeter og har blandt andet modtaget priser for det bæredygtige byggeri.

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri
Foto: Olaf Wiechers

Den otte etager høje bygning, som er designet af arkitektvirksomheden Bolwin Wulf med base i Berlin, ligger i umiddelbar nærhed af Berlins hovedbanegård og opfylder de højeste tekniske og bæredygtighedsmæssige standarder.

Certificeret flere gange
Det tyske bæredygtighedsråd DGNB har forhåndscertificeret EDGE Grand Central for det bæredygtige byggeri og bygningens energieffektivitet med "Platin", som er den højeste udmærkelse. Derudover har bygningen som den første i Tyskland modtaget et "WELL Gold Core & Shell"-præcertifikat fra International Well Building Institute (IWBI). Dette certifikat hædrer ekstraordinære koncepter, der bidrager til skabelsen af et sundt arbejdsmiljø og til at øge trivslen for de mennesker, som opholder sig i bygningen og arbejder der.

Komfort til medarbejderne
Fire tagterrasser, fitness-, afslapnings- og massagerum, en pejsestue og mulighed for forskellige spil (bordtennis, bordfodbold og billard) bidrager alle til trivsel i kontorkomplekset. I det 400 kvadratmeter store fællesareal er der gratis frugt og müsli, og så har bygningen også sin egen bar.

Takket være bygningens topmoderne IT-Infrastruktur har medarbejderne desuden mulighed for at tilpasse og indstille lys, ventilation og temperatur til deres egne behov via en app.

Kærlighed til detaljen
De i alt 113 teknisk veludstyrede mødelokaler i forskellige størrelser er designet og indrettet med stor sans for detaljen og med et kreativt og innovativt samarbejde for øje. Tæpper i stærke farver giver værelserne en hyggelig og indbydende karakter. På nogle af væggene er der monteret akustikelementer fra Troldtekt i farver, der matcher gulvene. Ud over at have en lydabsorberende effekt opfylder vægbeklædningen en vigtig designfunktion og bidrager til en afslappet atmosfære.