Ny retning i pakhuset

Flying Tigers adminstration har til huse i et fredet pakhus, hvor man på øverste etage har fornyet loftsbeklædningen og belysningen, hvilket har givet rummet en hel ny karakter.

Troldtekt line akustikplader med langsgående spor giver en elegant, ensartet loftflade og sikrer god akustik på arbejdspladsen
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Bygningen fra 1791 på Christianshavn har en fantastisk beliggenhed ud til vandet og byder på masser af historisk charme og detaljerigdom. Ikke mindst oppe under loftet, hvor dagslyset kommer fra karnapvinduer og tagvinduer mellem træspærrene. Helt oppe under kippen er der indrettet mødelokaler.

OVER BYEN Arkitekter har stået for renovering af rummet, hvor et lysloft skulle erstattes af dels en bedre belysning og en bedre akustik. OVER BYEN Arkitekter arbejder ofte med renovering og omdannelse af eksisterende bygninger, herunder bevaringsværdige og fredede ejendomme.

Bedre harmoni

Flying Tigers loft fik hvide Troldtekt line akustikplader, hvor sporet er orienteret i husets retning. Loftet er på en gang blevet en tydelig og sammenhængende lys flade samt en markering af rummet og husets længde og karakter. Troldtekts stoflige overflade er også en fin respons til trækonstruktionerne i det historiske hus. Samtidig fik rummet mere loftshøjde og en bedre akustik.

Den nye grundbelysning består i linjearmaturer fra XAL, der er monteret vinkelret på Troldtekt-pladerne. Runde armaturer er anvendt i nogle overgangszoner. Loftet danner en fin helhed og ro i en dynamisk arbejdsplads.