Raffineret loftsdesign i moderne kontor

Ved udformningen af moderne kontorlokaler spiller kombinationen af åbne og private områder og multifunktionelt design en helt central rolle.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontor- og erhvervsbygninger

For moderne virksomheder er de tider, hvor et kontormiljø var ensbetydende med store skriveborde, der stod foran tunge egetræsreoler fyldt med mapper, for længst forbi. Efter corona-pandemien, hvor flere og flere begyndte jævnligt at arbejde hjemmefra, skal storrumskontorer nu være langt mere fleksible og multifunktionelle som mødesteder. De skal både kunne fungere som steder, man kan trække sig tilbage til og være privat, og som åbne områder med moderne teknik, innovativt design og optimale muligheder for at kommunikere og arbejde kreativt.


Multifunktionelt kontordesign

På kontoret i en virksomhed i Bayern har man på basis af et moderne indretningskoncept skabt en multifunktionel arbejdsplads, hvor alle medarbejdere føler sig godt tilpas. I det åbne og lyse kontor veksler private arbejdsnicher med indbydende fællesarealer. De forskellige rum adskilles fra hinanden ved hjælp af rumadskillelsessystemer, nogle af dem med grønne planter, som bidrager til at give stedet en god atmosfære.

Et næsten lukket opholdsområde med høje ryglæn fungerer som en lille hyggelig ø midt i det åbne område. I køkkenet, der er direkte forbundet med kontorområdet, indbyder barborde til, at man udveksler idéer under kaffen.

Raffineret loftskonstruktion

Indretningskonceptet afrundes af det overordnede farvevalg. Lyse møbler skiller sig ud fra de sennepsgule gulve og vægge. Det nedhængte loft er særligt raffineret. Her er gule og orange Troldtekt akustikplader fra designløsningen rhombe monteret i et delvist asymmetrisk mønster, som flere steder giver frit indkig til rummets ventilations- og forsyningsrør. Lysinstallationerne og inspektionselementerne er integreret i loftet på en måde, så der skabes et visuelt tiltalende helhedsbillede.