HjulmandKaptain

Advokatfirmaet HjulmandKaptain har vokseværk. Det nye advokatdomicil i Hjørring har plads til ca. 30 medarbejdere. Stemningen er afslappet, og der er en behagelig åbenhed i det fint detaljerede interiør.

Troldtekt HjulmandKaptain
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Fra det dobbelthøje atrium er der lange og flotte kig gennem huset samt visuel kontakt til kontorer og mødelokaler, der er grupperet rundt langs facadelinjen. Husets eksklusive udtryk signalerer kvalitet og omhu, på samme måde som f.eks. en BMW, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

I dag har HjulmandKaptain sammenlagt 125 ansatte, heraf 48 jurister. Der er etableret kontorer i Aalborg, Aarhus, Frederikshavn, Hjørring og Sæby. I april 2011 flyttede deres Hjørring-afdeling fra centrum af byen til et nyopført kontorhus på Frederikshavnsvej 215. Opførelsen af det nye kontorhus har været en vigtig strategisk beslutning for virksomheden. Et valg, der markerer nye tider, hvor der i de kommende år vil blive sat ekstra fokus på tilstedeværelsen i Hjørring-området.

Domicilet er opført med A. Enggaard A/S som totalentreprenør. Arkitekt MAA Henrik Nørgaard fra Arkitektfirmaet Finn Østergaard A/S har stået for husets design og indretning, mens Brix & Kamp A/S har været rådgivende ingeniører.

To forskellige zoner

Arkitekt MAA Henrik Nørgaard fortæller om den arkitektoniske idé: ”HjulmandKaptains hus skal gerne opleves som en bygning med to forskellige zoner. Når man ankommer, træder man ind i det indendørs ”ydre” rum, med klinker på gulvet, meget rustikke ubehandlede betonvægge og en loftbeklædning bestående dels af glat gips, men primært af den rustikke Troldtekt. Det ”ydre” rum er desuden forsynet med en vandvæg, som ender i et stort bassin, hvori trappen til 1. sal er placeret.

Fra dette ydre rum, kan man bevæge sig ind i de enkelte kontorer, som er traditionelt apteret, med trægulv, hvide glatte vægge og glat gips systemloft. Huset skal således opleves som et spil imellem det rustikke og det forfinede. Troldtekt er i den sammenhæng valgt, fordi det ikke er rustikt uden grund, men har indbygget nogle meget glimrende akustikregulerende effekter. Kombinationen af rislende vand og det gode loft har skabt et meget behageligt rum at være i, som har medført megen ros fra medarbejderne i advokatfirmaet.”