Horisont Arkitekter i historisk fabriksbygning

Den gennemrenoverede tidligere industribygning Trikåfabriken i Malmø er blevet et populært kontormiljø for byens kreative virksomheder. Horisont Arkitekter er flyttet ind, og Troldtekt indgår i arkitekternes eget kontordesign.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontorlokaler

Siden september 2022 har Horisont Arkitekters Malmø-kontor haft adresse på Trikåfabriken i Malmø – den tidligere industribygning, som Stena Fastigheter sammen med FOJAB har gennemrenoveret. Her er første fase lejet ud til både nye og etablerede virksomheder inden for den kreative branche.

Horisont Arkitekter har selv stået for designet af deres nye kontor, som er strømlinet med det øvrige kontorlandskab i bygningen – dog med et twist og tilpasset deres behov.

Designmæssigt balancerer bevaringen af de originale detaljer fint med et moderne kontorlandskab. Blandt andet er de gamle vinduer bevaret – dog efterisoleret – og det samme er de skrå bjælker på langsiden af kontoret, der strækker sig 28 meter. Derudover er visse installationer og rør holdt synlige, hvilket er med til at bevare det industrielle udtryk.

 

En bølgende væg

Der er valgt to forskellige Troldtekt akustikløsninger til henholdsvis lofter og vægge. I loftet er der monteret klassiske akustikplader i farven hvid og med integreret belysning. Som skillevæg mellem kontorpladser og tekøkken er der bygget en ’bølgende’ mur, som er beklædt med designløsningen Troldtekt tiles, også i farven hvid.

– Eftersom köket är placerat mitt i kontorslandskapet var ljudmiljön och att säkerställa en bra akustikarbetsmiljö utgångspunkten. Funktion utan att tumma på designen var ledorden. Vi ritade in en böljande vägg, klädd med akustikplattor, som skiljer köksdelen från arbetsplatserna. Att väggen var rundad var ett viktigt element i vårt designkoncept så vi letade en akustikplatta som kunde böjas. Troldtekts akustikplattor kom snabbt in i bilden i och med deras hållbara material kombinerat med stora möjligheter att förena form och funktion, siger Kristina Forsler Sjögren Arkitekt SAR/MSA, Horisont Arkitekter.

 

Troldtekt tiles skaber helhed

Med Troldtekt tiles opnår man et design med et mønster af rektangulære felter, som kan variere i størrelse. Løsningen består af kvadratiske akustikplader, hvor der er fræset ensrettede spor i overfladen. På alle pladens sider er der fræset et halvt spor, så der opstår et ekstra spor med samme dimension, når to plader sættes sammen.  

– Vi är så nöjda med resultatet! Det är en behaglig ljudmiljö på kontoret och de räfflade spåren i plattorna skapar en levande yta som ger ett vackert skuggspel. Vi har kombinerat fem olika mönstervarianter med rektangulära fält i olika storlek. De frästa linjerna gör att ytan upplevs som en helhet och mötet mellan plattorna trollas bort, lyder det fra Kristina Forsler Sjögren.

Begge Troldtekt løsninger er med til at sikre en behagelig akustik hos arkitekterne og spiller designmæssigt sammen med det samlede udtryk i lyse nuancer, der brydes af inventar i sort og træ.

 

Et spirende erhvervsområde

I begyndelsen af 2020 begyndte Stena Fastigheter udviklingen af dele af den gamle Trikåfabriken, som ligger i hjertet af Malmø. Målet var at bevare bygningens karakter og sjæl, og som nu er forvandlet til en moderne, arbejdsplads med fleksible kontorløsninger.