Akustikplader skaber flotte detaljer

På Initiative Musiks nye kontor i Berlin kan interesserede få rådgivning vedrørende musikstøtte i smagfuldt indrettede lokaler.

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri

I løbet af de seneste ti år har Initiative Musik sat gang i mere end 3.000 støtteprojekter for den tyske musikbranche og individuelle kunstnere. Den tyske forbundsregerings og musikbranches centrale støtteinstitution for den tyske musikindustri støtter præsentationen og udbredelsen af musik i ind- og udland og iværksætter og gennemfører også egne projekter.

 

Atmosfærisk og funktionelt design

På det nyindrettede kontor på Friedrichstraße i Berlins centrum kan interesserede få rådgivning vedørende musikstøtte i stilfulde omgivelser. Til dette formål står der flere attraktivt indrettede rum til rådighed. Både i konsultationsrummene og i de moderne indrettede arbejdsarealer skaber fine trægulve i kombination med hvide vægge en rolig og indbydende atmosfære.

 

En søjlesluse som et multifunktionelt og rumdannende element

Studio ofórm architecture & interior design ved Patrick Fasshauer, der har stået for den indendørs arkitektur, har formået at udvikle raffinerede løsninger med hensyn til udformning af vægflader og indretning samt vejføring gennem kontoret – især hvad angår gennemgangrummene. Forskellige væginstallationer med direkte og indirekte belysning samt multifunktionelle rumdelere giver hvert rum dets egen identitet. Således blev bl.a. flere søjler – alle formet som et stort L og anbragt med en afstand på 15 til 20 centimeter – til en lysgennemtrængelig sluse, der i kombination med møbler og opbevaringsflader bliver til et centralt designelement, der fungerer som vejføring igennem rummene og som et effektivt akustisk element. Samtidig giver afstandene mellem elementerne mulighed for udsyn og dagslysindfald. Lyse akustikplader på indersiden og loftet af slusen samt træfiberisolering bagved absorberer generende støj.

 

Akustikplader som designelementer

Der anvendes Troldtekt træuldsplader i forskellige farver i alle rum, både for at forbedre akustikken og som et designelement. I enkelte områder er de monteret på store flader, men i de fleste rum er de også monteret på små flader og øger opholdskvaliteten i rummene mærkbart på grund af deres særlige struktur.

 

Kontorlokaler i nyt lys

Den afslappede arbejds- og rådgivningsatmosfære understreges desuden af direkte og indirekte belysning. I den indirekte belysning bag akustikpladerne – f.eks. i køkkenet – blev der installeret såkaldte COB-LED-strips i varm hvid med gennemgående lysstriber, som fremhæver pladerne på imponerende vis. Derudover har designerne fra Studio ofórm architecture & interior design integreret lyslister i væggene med farvestyrede LED-strips, der matcher Initiative Musiks virksomhedsidentitet.