Fokus på æstetik, funktion og økonomi

Ud fra nøgleord som natur, dagligstue og leg har JKAB Arkitekter skabt et arbejdsmiljø, som spiller perfekt sammen med ejendommens historiske kvaliteter og afspejler virksomhedens kreativitet, familiære atmosfære og personlige service.

Troldtekt JKAB
Foto: Thorn Creative Agency

JKAB Arkitekter har selv tegnet deres kontor, som ligger i den gamle regimentsbygning Kavalleristen i Helsingborg – en traditionsrig ejendom med en historie, som strækker sig helt tilbage til begyndelsen af 1900-tallet. Da kontoret blev tegnet, var tanken at kombinere et robust og stilrent udtryk med et uventet og lidt kækt formsprog for at skabe et afvekslende miljø. Historiske kvaliteter, som tidligere var skjulte, er gjort synlige og er nu blevet sat sammen med naturlige, moderne materialer.

Kontoret er indrettet med en sofagruppe og en pejs, så man får en fornemmelse af, at man befinder sig i arkitekternes dagligstue. Sofagruppen og ståbordet i den åbne del af kontorlandskabet udgør kontorets hjerte og fungerer som samlingspunkter i pauser og ved spontane møder.

God lyd giver optimal stilhed

For at hverdagen skal fungere optimalt for arkitekterne, er det vigtigt, at der er mulighed for at holde kreative møder i dagligstuen, samtidig med at andre medarbejdere sidder i mindre kontorer og arbejder med opgaver, som kræver dyb koncentration. Her er lyden en vigtig faktor for at skabe arbejdsro og give plads til, at man kan skabe noget sammen, uden at man behøver at lukke dørene.

Akustikplader, som forbedrer lyden og løfter helheden

- Vi ville finde en løsning, som både løser de akustiske problemer og opfylder vores æstetiske, funktionelle og økonomiske behov. Valget faldt derfor på Troldtekts produkter, som passer godt ind i det miljø, vi allerede har skabt. Troldtekts akustikplader forbedrer lyden og forstærker den rustikke følelse uden at give kontoret et alt for kontoragtigt udtryk.

Resultatet er et æstetisk, funktionelt og behageligt arbejdsmiljø. Vi kan være mange personer, som taler sammen i det åbne kontorlandskab og stadig have åbne døre ind til de nærliggende kontorer uden at forstyrre hinanden, siger Fredrik Cardell, som er chefarkitekt hos JKAB.