Elegante kontraster

Øverst i et nybygget kontorhus i Kolding har Jensen & Nielsen Gruppen A/S hovedkontor. Kontoret i penthousen har på en gang en fantastisk udsigt og et overvældende dagslys, som indretningen tydeliggør.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Udvikling og Byggefirmaet Jensen & Nielsen Gruppen A/S ønskede en indretning af det smalle kontor, således at rammerne for et godt arbejdsmiljø samtidig havde en hjemlig atmosfære.

Reinholdt // Rud, indretningsfirma med base i Kolding, har med sikker hånd valgt taktile materialer og lækkert design til at skabe den rette balance.

Kontoret opleves indbydende og venligt, men samtidig med en kølig elegance båret af røget eg og glasvægge. Vægfarver, gardiner og tæpper er med til at tydeliggøre dagslysets variation. I gavlen ligger to chefkontorer med udsigt over åens udløb i Kolding Fjord, som bygningen samtidig ligger på bredden af.

Grafiske virkninger

Sort Troldtekt line er valgt som et gennemgående loft i alle rum, og netop sporene i fladen og lyskilderne i sporene understreger bygningens langstrakte krop og retning parallelt med åen.

En meget elegant, grafisk løsning, som binder resten af indretningen sammen. De sorte lofter står i kontrast til de store glaspartier, og giver derfor en intimitet til rummene. Jensen & Nielsen Gruppen A/S sætter pris på god akustik både i deres eget kontor og de projekter, de er involveret i.

Designgulvene i beton er tilsvarende gennemgående og accentuerer, som loftet, at det i princippet er et stort rum, kontoret er indrettet i.