Kähler brandet inspirerer

Historien om Kählers genkomst handler i høj grad om passion og troen på det gamle brand. I flagskibsbutikken i Aarhus ser man en rød linje igennem Kählers æstetik og sanselighed.

Troldtekt, Kähler
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Det blev erhvervsmanden og arkitekten Frantz Longhi i Aarhus, der anede potentialet i navnet Kähler keramik og opkøbte konkursboet. På få år er Kähler er blevet populært allemandseje og ikke uden grund. Der bliver konstant designet nye ting til hjemmet af kendte designere som Louise Campbell, Mette & Barbara Bache og Stilleben,- alle med sans for imødekommende og nordisk inspireret design med både pasteller og grafiske striber.

Et perfekt match i den gamle shoppinggade

Kähler flagskibsbutik ligger i M.P. Bruunsgade i Aarhus og længere nede ad gaden kan man opleve det karakteristiske porcelæn i brug i Kähler Spisesalon eller lige overfor i Kähler Coffee Station. Kähler ligger også navn til to restauranter i Aarhus og København. Kähler brandet er en kæmpe succes fordi det på en gang er tilgængeligt og bliver udviklet af dygtige og kvalitetsbevidste kunstnere.

M.P. Bruuns Gade er en gammel handelsgade i Aarhus og Kähler and Friends passer perfekt ind i gadens urbane og stemningsfyldte handelsmiljø. Butikken er en oplevelse i sig selv. Her er en mættet atmosfære af smukt belyst porcelæn og idéer til indretning med nordiske toner.

For flere generationer siden var der i lokalet et slagterbutik, og de unikke flisevægge og gulve er her gjort til den smukkeste kulisse for det delikate porcelæn. Sort Troldtekt på lofterne forstærker den fine stemning med en god akustik og et ”mat mørke”, der fungerer flot sammen med de sort/hvide klinker. I loftet er der indbygget spots i to spor, som oplyser keramikken og lader resten af loftsfladen fungere som en samlende, rolig flade.