Kontordomicil med flotte designlofter

Et gammelt parcelhus er blevet omdannet til nyt domicil for virksomheden Karvil Biler. Renoveringen har haft fokus på at skabe et optimalt arbejdsmiljø med godt indeklima og god akustik.

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontorlokaler
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Hos Karvil Biler er der tryk på. Hvad der begyndte som en enmandsforretning i Odense, er siden blevet til et større foretagende, der i dag tæller syv bilforhandlere fordelt på Fyn og i Jylland. Som noget nyt er administrationen samlet under ét tag. En gammel villa fra 1984 er blevet omdannet til kontor og bogholderi. En udfordring i renoveringen af den ældre bygning var, at en stor del af de eksisterende vægge skulle bevares.

– Det var begrænsende for, hvor meget vi kunne omforme bygningens eksisterende struktur, men vi har skabt nogle gode, opdelte kontormiljøer. For eksempel har vi udnyttet lyset og opsat glasvægge, så rummene virker større, fortæller byggeleder Benny Seneca Christensen. Han er ansat ved murer- og entreprenørfirmaet Palle Johansen, som har stået for renoveringen.

Det gode lys kommer også fra nye og større vinduespartier. Og så har en lysdesigner sørget for skræddersyet belysning over både skriveborde og på gangarealer. Alle lamper er integreret i lysskinner i loftet.

Rene linjer i akustikloftet

For at skabe gode arbejdsbetingelser er indretningen simpel. Der er lagt vægt på godt indeklima med god akustik. Det grå betongulv skaber et ensartet look, og farvestrålende kunst pryder væggene. Loftet er beklædt med designløsningen Troldtekt line, som er et akustikloft med fræsede spor.

– Akustikken på et kontor er afgørende for et godt arbejdsmiljø. Der er Troldtekt line i hele bygningen, for Troldtekt er også et stort plus for indeklimaet, fortæller Benny Seneca Christensen.

– Vi har valgt designløsningen Troldtekt line, fordi linjerne i loftet skaber et sammenhængende udtryk gennem kontoret. Jeg synes, de fræsede spor virker beroligende for øjet og giver et godt modspil til det rå betongulv, uddyber han.