Moderne kontorprojekt i rå rammer

Vokseværk hos Länsförsäkringar i Eskilstuna blev startskuddet til et storslået renoveringsprojekt i en gammel industriejendom.

Akustikplader fra Troldtekt sikrer god akustik og bidrager til sundt indeklima på kontorer og i erhvervslokaler
Foto: Ladingen Fastigheter

Med hele 1.000 kvadratmeter har medarbejderne hos Länsförsäkringar i Eskilstuna fået god plads at boltre sig på. Adressen på Libergsgatan er en gammel industriejendom, og bygherren, det store ejendomsselskab Ladingen, har fået kyndig hjælp til indretningen fra Carlstedt Arkitekter i Eskilstuna.

Carlstedt Arkitekter har solid erfaring med renoveringsprojekter, og detaljer fra bygningens tidlige liv er blevet bevaret. Således kan man støde på en oprindelig travers, ligesom et gammelt pengeskab er blevet sat i stand og bevaret for eftertiden.

Fokus på den gode akustik

De mange kvadratmeter, der udgør det nye kontor, er designet med sans for detaljen, så både personale og kunder får den bedst mulige oplevelse. Ud over de store fællesarealer er der flere forskellige mødelokaler og en lille afdeling til skadesstyring.

Store vinduespartier og gulve af hårde materialer gør, at arkitekterne har skullet prioritere akustikken højt i forvandlingen af lokalerne. Det er blandt andet gjort ved at lægge tykke tæpper på udvalgte gulve og hænge tunge gardiner op for nogle af de store vinduer samt – ikke mindst – ved at montere hvidmalede Troldtekt akustikplader i ultrafin struktur på samtlige lofter.