Godt arbejdsmiljø i tidligere industribyggeri

På Amager ligger Ledernes hovedorganisation i et stort, tidligere industrikompleks. Bygningerne er etapevis blev ombygget med stor sans for både helheden og detaljerne.

Troldtekt, Ledernes KompetenceCenter
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

I Ledernes KomptenceCenter på Vermlandsgade er der samlet en række faciliteter til administration, konferencer og undervisning. Sidste nyindretning er Ledernes MødeCenter, hvor der er lagt vægt på nogle gode rammer for henholdsvis det korte, uformelle møde eller møder for større grupper over en hel dag.

Indretningen er designet med sikker hånd for alle typer møderum, lounge, kreative rum og reception. Træk fra stedets epoke som industribygning er bevaret og giver en rød tråd gennem mødecentret. Det er særligt de rå betonmure og murede vægge, der står tilbage udover de rå betongulve.

Stemningsfyldte rum

Et gennemgående element i indretningen er nogle mobile glasvægge med sorte rammer, der sammen med lyseblå akustikgardiner giver en flot helhed, der samtidig er fleksibel. Det er i høj grad materialerne, der giver den intime stemning og karakterfyldte rum.

For at sikre gode arbejdsforhold er der valgt Troldtekt lofter i farven grå natur og en god, varieret belysning, der opfylder kravene til akustikregulering og lysforhold. Den centrale gangzone og et enkelt rum er klædt i trælister, der giver meget varme til gangen og gør det til et vigtigt rum, der binder mødecentret sammen.

H+ARKITEKTER har stået for den gradvise ombygning af Ledernes KompetenceCenter, og de har været i tæt dialog med Ledernes organisation om alt fra helhed til detalje. Den fine, rumlige variation i MødeCentret er et fint udtryk for udnyttelse af stedets potentiale og brugernes behov i hverdagen.