Midtconsult

Engang var det filmstjerner som Clint Eastwood, Poul Reichhardt og Sophia Loren, der huserede i de højloftede lokaler. I dag er den tidligere biograf i Brabrand - også kaldet Vest-Teatret - omdannet til et moderne kontordomicil med en helt særlig stemning.

Foto: Thomas Mølvig, architect MAA

Midtconsult bor i renoveret biograf

Engang var det filmstjerner som Clint Eastwood, Poul Reichhardt og Sophia Loren, der huserede i de højloftede lokaler. I dag er den tidligere biograf i Brabrand – også kaldet Vest-Teatret – omdannet til et moderne kontordomicil med en helt særlig stemning. Nu er det medarbejderne i ingeniørvirksomheden Midtconsult, der spiller hovedrollerne i de smukke rum.

Vest-Teatret blev oprindeligt opført i 1957 og bygningen var tegnet af - de dengang unge arkitekter - Knud Blach Petersen og Knud Friis. Det forholdsvis beskedne bygningsanlæg er elegant komponeret med en lav transparent indgangsfacade mod Silkeborgvej. Bagved rejser den høje biografsal sig som et kompakt volumen i gule tegl.

Biografen lukkede i 1983 og blev senere anvendt til skiftende formål. Nu har den fået nyt liv. Det er Byggeselskabet Olav de Linde, der ejer bygningen i dag, men Midtconsult har haft stor indflydelse på ombygningen. Ikke mindst har det været af afgørende betydning at bevare husets sjæl og mange fine detaljer, uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

Partner i Midtconsult – Morten Prinds - er særdeles glad for de nye omgivelser: ”Det var helt klart en udfordring at renovere lokalerne, så de blev tidssvarende og samtidig bevarede det gamle look og design som biograf. Vi har f.eks. fastholdt de brune hultegl i selve biografsalen, fordi de er en vigtig del af fortællingen. Opdelingen af salen er nødvendig, men ved at bruge glasvægge har man stadig en klar fornemmelse af det store volumen.”

”Rent akustisk har det også været en interessant opgave, som vi har løst med et rigtig godt resultat. Efterklangstiderne er blevet noget nær perfekte i de forskellige typer rum. Vi har valgt at bruge hvid Troldtekt på størstedelen af loftsfladerne. Det er et materiale, der går godt i spænd med vores idé om et lidt råt og robust interiør. Det er også et prisbilligt produkt, og vi har endda kunnet genanvende nogle af de eksisterende plader, som blot er blevet malet.”