Højt til loftet og tæt på vandet

IT -virksomheden Monstarlab er rykket ind i Pakhus 54 på Nordhavnen i København omgivet af arkitektfirmaer og andre kreative virksomheder. Her er god plads til at udvikle nye idéer.

God akustik på arbejdspladsen med akustiklofter fra Troldtekt
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Tidligere var bygningen et lager for varer til Østen, heraf navnet Orientkaj. I dag er det ikke lagerkrævende varer, der handles herfra til Østen.

Monstarlab ligger på første sal med indgang direkte fra en svalegang langs kajen og ind i det store, søjlebårne rum. Det højloftede rum giver en fantastisk atmosfære og et smukt dagslys fra særligt vandsiden og ovenlysvinduerne. Rummet opleves som sammenhængende til trods for møde - og kantineboksen midt i lokalet.

Inspirationen til designet har været stedets industrielle historie og særligt containere. Sortmalede stålkonstruktioner med synlige samlinger og flader klædt med trælister giver stedet identitet med sit præcise design, mens det fungerer optimalt med kantine på indskudte dæk og mødelokaler på gulvplan.

Plads til idéer

H+ARKITEKTER har stået for ombygningen og indretningen af Monstarlabs københavnske kontor. Arkitektfirmaet er blandt andet specialiseret i transformation og renovering af ældre bygninger.

Monstarlab prioriterer at indrette med møbler, der kan være grobund for den kreative tankegang. Derfor har H+ ARKITEKTER blandt andet tilføjet nogle åbne træbokse og et særligt mødebord med plads til at anvende LEGO i arbejdsprocessen.

På alle niveauer i indretningen er der tænkt over akustikken. I lofterne er der anvendt hvide Troldtekt akustikplader i et stort format, som passer til rummets skala og historie.

I møderum er anvendt runde mospuder på væggene i forskellige farver. Mossen har både evner til at være lydabsorberende og regulere indeklimaet. Valget af interiør og overflader er fint balanceret mellem at passe til det særlige sted og samtidig skabe en indbydende indretning, hvor medarbejdernes trivsel er i fokus.