Moderne og behageligt industrielt indtryk

På Kungsholmen i Stockholm ligger Dykaren 10 - en industriejendom fra slutningen af 1800-tallet. Frem til 1980'erne blev ejendommen anvendt til konstruktion af maskiner til den svenske tændstiksindustri, hvorefter den blev ombygget til kontorer.

Troldtekt Dykaren
Foto: Thorn Agency

Nu tages der nye midler i brug for at fremhæve husets historie og give det et nyt og moderne præg. Her har Nordnet for nylig åbnet nyt kontor.

Nordnet er en digital bank, som hjælper kunderne med at spare op, investere og opnå deres finansielle mål. Det nye kontor indeholder 580 arbejdspladser fordelt på seks etager.

Det nye kontor, som også er hovedkontoret, indeholder både et åbent kontorlandskab og mindre mødebokse til individuelle samtaler og møder i større grupper. Lokalerne har mange glaspartier, der er højt til loftet, og takket være de store vinduer slipper der meget lys ind. Sammen med træbjælkerne og de naturgrå toner er begge dele med til at give et historisk og industrielt indtryk, men i moderne stil.

Dæmpet lyd i en varierende hverdag

Det daglige arbejde går ud på at inspirere kunderne med oplysninger, vejledning, sociale investeringsnetværk og en række digitale rådgivningstjenester. I princippet kommer der ingen kunder på kontoret, men derimod samarbejdspartnere. Kunderne er oftest i kontakt med Nordnet pr. e-mail og over telefonen. Derfor skal lydniveauet være optimalt for at undgå forstyrrelser, når der foregår mange samtaler samtidigt i det åbne kontorlandskab, hvor der sidder en stor gruppe mennesker. Også for ikke at forstyrre arbejdsroen for backoffice-personalet, som står for administrationen.

Akustikken medvirker i dag til et behageligt arbejdsmiljø

- Der var en helt anden trinlyd i de gamle lokaler, hvilket var forstyrrende. I dag har vi måtter med støj- og trindæmpning, og det gør en stor forskel. Derudover har vi Troldtekt-akustikplader i loftet, som dæmper lyden meget i forhold til tidligere. Jeg tror også, at de besøgende kan mærke det. Det er et behageligt arbejdsmiljø og et inspirerende kontor, fortæller Mikael Lindblom, Facility Manager hos Nordnet.