Fragtportalen Shipmondo lægger stærkt fra kaj med nyt domicil

Shipmondo er en del af Novitas Holding koncernen. Softwarevirksomheden gør ordre- og fragthåndtering nemt for mere end 40.000 virksomheder i hele Norden og er dermed en af de helt store spillere på markedet. Shipmondo blev grundlagt i 2014 af de to iværksættere Hung Ho og Nicklas Nguyen og har været i konstant vækst siden. I maj 2021 vandt de prisen som ”Bedste E-handelsværktøj 2021”, og de er en hurtigvoksende Gazelle-virksomhed med endnu større ambitioner.

Foto: Thomas Mølvig, arkitekt MAA

Det nye domicil på 900 m2 er opført i et åbent industrikvarter i Odense SØ, og der er god plads til senere ekspansion på den 12.000 m2 store grund. Udefra er det en klassisk, moderne industribygning opført i mørke betonelementer og med store glaspartier. Visionen er en campus, som understøtter det kreative miljø og tiltrækker de bedste medarbejdere.

Kantine med kant

Hvor facaderne er mørkegrå, så er interiøret til gengæld lyst og luftigt. Man ankommer via en højloftet hal, hvorfra man kan fordele sig til hele bygningen. Der er mødelokaler, kantine og loungeområde tæt på indgangen i stueetagen. På førstesalen ligger primært storrumskontorer og enkelte konferencerum med glasvægge. Fra balkonen er der fin kontakt med den store hal og kantinen.

Kantinen er flot udstyret med et sort køkken og sorte møbler i nordisk design. Som noget helt særligt er loftet beklædt med de elegante Troldtekt line design i grå farve. Det giver rummet en eksklusiv atmosfære sammen med den smagfulde og enkle aptering. De mørke plader har langsgående udfræsede linjer, der tilfører loftsfladen karakter og visuel dybde.

Troldtekt line design er også anvendt i det tilstødende konferencelokale. Den resterende del af bygningen er akustisk reguleret ved hjælp af de mere traditionelle Troldtekt hvid / fin struktur, som reflekterer dagslyset på en flot måde.