Skøn udsigt og behagelig akustik til softwarefirma

Arkitekter fra Massive Design blev ansat af softwaregiganten Oracle til at designe virksomhedens nyeste kontorer i Warsawa. Designet kombinerer elegance og materialitet med moderne teknologi i et område, der på bedste vis repræsenterer den globale it-virksomheds nyeste placering.

Vægbeklædning fra Troldtekt i kontorbyggeri
Foto: Szymon Polansik

Med over 20 års erfaring inden for virksomhedsdesign kunne Massive Design præsentere Oracle for de bedste mulige løsninger. Massive Design har løst udfordringen med at skabe et interessant interiør, som bevarer tidløs funktionalitet og æstetik til gavn for medarbejdere og kunder i lang tid fremover.

I designet er der benyttet mange forskellige former for naturlig finish af høj kvalitet. Det endelige valg af materialer tog ikke blot udgangspunkt i miljøvenlige løsninger med mindre affald – der blev også lagt stor vægt på akustikken. Det var grunden til, at Troldtekts akustikplader af træbeton blev brugt til at løse de typiske problemer, der opleves i åbne kontorområder uden tilstrækkelig lydabsorption.

Akustikpladerne blev brugt som både lofts- og vægbeklædning i farverne lys natur og sort og i en ultrafin struktur. Lofterne er beklædt med Troldtekt akustik, mens udvalgte vægge er dekoreret med sekskantede rhombe mini og rhombe hatch paneler, som er en del af Troldtekts prisbelønnede designserie. Rhombepanelerne skaber en interessant overflade med et tredimensionelt mønster.

Beslutninger om bevidst design i de tidlige faser forbedrede komforten i det endelige rum. Under workshops blev der fundet mange forskellige løsninger, som blev godkendt og implementeret med henblik på et mere fokuseret og samarbejdsorienteret arbejdsområde. Medarbejderne har nu mulighed for nemt at skifte mellem åbne arbejdsområder til brainstorming og de uformelle solo-arbejdspunkter med bløde siddepladser samt fra standard sidde/stå-skriveborde direkte til mødebokse eller lukkede mødeområder. Hver enkelt af de flytbare eller indbyggede møbler inden for disse områder bidrager til, at medarbejderne kan arbejde mere effektivt. Hele kontoret blev med andre ord designet til at maksimere brugernes komfort og produktivitet.

På trods af den klassiske opdeling i gæste- og medarbejderområder har designet ikke to forskellige standarder for finish. I kontordelen af interiøret er der fokus på socialiseringsområder til fælles brug, fordi det nye Warszawa-hovedkvarter på det tidspunkt kombinerede to uafhængige kontorer.

Der blev også udviklet forskellige integrationsmetoder i samråd med Oracle-repræsentanter fra de enkelte afdelinger. Det omfattede områder dedikeret til integration og afslapning, som var udstyret med komfortable og bløde siddepladser, spilborde og endda et yogarum.

Fra det centralt beliggende cafeteria har alle medarbejdere også en fantastisk udsigt over Warszawas centrum. Oracles kunder har mulighed for at nyde den samme udsigt, når de kommer ind i receptionen, samt det flotte syn af det velkendte Oracle-logo, der hænger ovenfor.