Baggårdscharme på Nørrebro

En af Nørrebros mange baggårdsfabrikker er netop blevet renoveret - med et minimum af indgreb. Det er der kommet noget særligt ud af, for her mødes fortid og nutid hver dag.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA

Teglbygningen fra 1883 ligger i en smal baggård, og efter en tid som metalsmedje og meget andet rykker de kreative virksomheder nu ind. OVER BYEN arkitekter har renoveret bygningen, og med vanlig sans for potentialet i eksisterende bygninger har de konverteret bygningen uden at fjerne meget andet end fugten i huset. I stueetagen har Depanneur kontor og lagerfaciliteter, og trods placeringen i baggården strømmer dagslyset ind i de hvide lokaler. Vinduerne er naturligvis udskiftet, men med respekt for bygningens historie. Indvendigt er hvide fliser på væggene, glasbyggesten samt gamle skydedøre bevaret.

Få tilsætninger        

Overalt finder man små og store spor fra bygningens tidligere formål og deraf slid. I renoveringen er tilføjet nye trægulve og nye akustiklofter. De nye flader gør rummet mere blødt og imødekommende uden at reducere den originale atmosfære med slidte fliser. De hvide Troldtekt akustiklofter er også med til at sikre en god akustik, hvilket gør rummet anvendeligt til kontormiljø.

”Lokalerne har fået nye funktioner, men de bevarede og fremhævede detaljer belyser bygningens historie. De valgte farver og materialer kompletterer og forstærker bygningens karakter, og dens visuelle udtryk er nu tydeligt og autentisk.
En rå, enkel og gennemgribende renovering har forlænget bygningens levetid – og givet plads til en indretning, der fremhæver historien. Huset i Rådmandsgade er nu et helt nyt aktiv for både ejere og brugere”, fortæller OVER BYEN arkitekter.