Design med nordiske rødder

Køkkenet er et af de vigtigste rum i et hjem, og i forhold til indretningen er det som regel også et af de dyreste. Og det er netop årsagen til, at de to designere Jeppe Christensen og Michael Andersen i 2014 revolutionerede køkkenmarkedet og grundlagde designvirksomheden Reform.

Troldtekt akustiklofter i erhvervsbyggeri
Foto: Dipl.-Ing Olaf Wiechers (Engineer)

Deres mission: at fremstille eksklusive og æstetiske designerkøkkener til en langt lavere pris end konkurrenterne. Det er muligt ved at kombinere køkkenkabinetter fra IKEA med fronter og bordplader, der er designet til Reform af internationalt anerkendte danske arkitekter og produceret i Europa af bæredygtige materialer.

Siden 2017 har berlinerne kunnet se de tidløse, smukke Reform-køkkener til rimelige priser i Reforms nyindrettede showroom i en imponerende gammel bygning i hjertet af Berlin, kun ca. fem minutter fra Alexanderplatz.

Reform udvider i Tyskland

For at nå ud til flere kunder i Tyskland og give dem en bedre oplevelse med køkkenplanlægning og køkkenkøb – end de kan få via Reforms hjemmeside – åbnede Reform nye showrooms i Köln og Hamborg i 2020.

Ligesom i Berlin har man valgt steder med et særligt stort potentiale. Forretningslokalerne ligger i Kölns gamle bydel og i Hamborgs trendy Ottensen-kvarter. Bag valget af adresser og indretningen af de tre showrooms ligger der et velovervejet koncept. De minimalistisk indrettede showrooms, som de moderne køkkener præsenteres i, ligger alle i gamle herskabelige bygninger i charmerende omgivelser.

Køkkenet i fokus

Store dybe vinduespartier, der strækker sig fra gulv til loft, giver et godt første indblik ind i udstillingslokalerne. Generøse lyse rum med store vinduer og højt til loftet indbyder den besøgende til at slappe af og kigge sig omkring i fred og ro. Da de forskellige rum ikke er forbundet med døre, men via brede passager, virker rummene åbne og tiltalende. Der er kun få andre indretningselementer, så de udstillede køkkener er mest muligt i fokus. Udstillingerne i de enkelte showrooms er tilrettelagt, så der er fokus på forskellige køkkener, men hele produktudvalget er tilgængeligt overalt.

Gulve, vægge og lofter holdt i lyse farver er med til at sikre, at køkkenerne fremhæves optimalt, og at kunden føler sig godt tilpas og får en fornemmelse for det typiske Reform-design. De mange justerbare spots fremhæver køkkenerne yderligere.

Optimeret akustik

Fraværet af tæpper og stofgardiner og de mange hårde og glatte overflader i Reforms lokaler resulterede sammen med de høje lofter i en lav absorptionskoefficient og lange efterklangstider. Derfor valgte Reform at montere træbetonplader fra Troldtekt på lofterne – en løsning, der har vist sig at være yderst effektiv.