Tegnestue indrettet med omtanke

Arkitektfirmaet Sand & Lundgaard i Grindsted er flyttet til mere rumlige lokaler, hvor de har haft indflydelse på indretningen og dermed mulighed for at vise kunder deres tilgang til moderne byggeri.

Tegnestuen er indrettet med et stort rum, hvor alle medarbejdere sidder sammen og nemt kan dele information eller idéer. I tilknytning til dette hovedrum ligger et større mødelokale inden for døren. Derudover en mere uformel lounge eller mødeområde, et telefonrum, spisekøkken og birum.

Arkitekt og medejer Ole Sand Kristensen fortæller, at tegnestuen er flyttet ind i et tidligere supermarked, hvilket er meget langt fra den oplevelse, man får på stedet, udover de lyse fliser på gulvet. På lofterne har man valgt Troldtekt v-line med FUTURECEM, som har stor indflydelse på oplevelsen af rummet.

Akustik er selvsagt vigtigt både for medarbejdernes hverdag og for et vellykket møde. Troldtekt med FUTURECEM er samtidigt et miljøbevidst valg, idet ler delvist erstatter cement og derved reducerer CO2-forbruget betragteligt. Denne variation af Troldtekt pladen giver en plade med en anderledes varm og levende overflade.

Lange linjer

At det er den samme loftstype i alle rum, giver en naturlig sammenhæng og ro til indretningen.

Med v-line løsningen bliver fladen yderligere forbundet af de fortsættende linjer. Her har man valgt at lade v-linjen gå på tværs af rummet, mens pladernes møde giver linjer i rummets dybde. Andre enkle greb i indretningen er fx træ på udvalgte vægge, en smuk farve på endevæggen og et rumdelende multimøbel midt i rummet. Således fornemmer man, at tegnestuens indretning er velovervejet og udtryk for både æstetisk sans og hverdagens praktikaliteter.

Sand & Lundgaard har mange private kunder i det midtjyske, men også mange andre typer opgaver. Uanset kunden, har det stor betydning at kende til betydningen af bl.a. god akustik og nye, bæredygtige materialer, hvilket nyindretningen fint signalerer.