Det sorte bagtæppe

Slikhaar Studio i Aarhus ligger midt i byens kreative miljø i en nyere bygning. De store glaspartier er salonens ansigt udadtil. Samtidigt er Slikhaar TV på youtube omdrejningspunkt for flagship salonen i Mejlgade.

Troldtekt, Slikhaar Studio
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Interiøret er designet med inspiration fra den rå New York’er stil. Grafiske lamper, betongulv og store vinduer... Loftet er sortmalet Troldtekt, der fungerer som en flot kontrast til de ellers lyse flader, og dertil dæmper Troldtekt efterklangstiden i det ellers rå rum.

For hårstudiet betyder akustikken rigtig meget, fortæller salonmanager Simone Fasdal. ” Der skal være et rart arbejdsmiljø for frisørerne, og kunderne skal have en god oplevelse, hvor alle sanseindtryk betyder noget”. Belysningen er også en vigtig faktor for den moderne frisørsalon, hvor hårfarverne skal fremstå korrekt, samtidigt med at atmosfæren bliver påvirket af lysets spredning og farve.

Ikke bare en frisørsalon

Salonen i Mejlgade er etableret af brødrene Emil og Rasmus Vilain Albrechtsen, som har den populære youtube kanal Slikhaar TV og derudover producerer deres egne hårprodukter. Hårstudiet er centrum for Slikhaars univers, som rækker langt udover Aarhus i kraft af de mange følgere på youtube.

Ofte optages der videoer i salonen, eller salonen bruges som showroom for andre produkter, der iscenesættes i de lyse lokaler. Til optagelserne i Mejlgade er både belysningen og akustikken også af stor betydning, når den nye hårinspiration skal optages.

Slikhaar Studio forventer at åbne flere frisørsaloner med dygtige frisører, der kan klippe frisurer fra TV kanalen og give en god oplevelse.