Kontorlokaler i nyt lys

I den pittoreske lille by St. Gilgen ved Wolfgangsøen i Østrig har arkitekt DI Peter Dokulil med speciale i belysning skabt de perfekte rammer til sit kreative arbejde.

Akustiklofter fra Troldtekt i kontor- og erhvervsbyggeri

Hvis du engang lægger vejen forbi Mozartplatz i centrum af den lille by St. Gilgen am Wolfgangsee i Østrig, vil du helt sikkert lægge mærke til den markante tre-etagers bygning med facademalerier, hvis venstre del har været ejet af arkitektens familie i flere generationer og er kendetegnet ved typiske østrigske mørke træaltaner og gulmalede facader. Tidligere husede bygningerne en bank og en række detailbutikker i stueetagen.

 

Moderne kontor med forskellige lysstemninger

Da den bank, som lå i bygningen før, flyttede, besluttede ejeren i 2020 at forvandle de centralt beliggende lokaler på ca. 85 m2 til kontor- og præsentationslokaler til sin egen arkitektvirksomhed.

Arkitekten, der har specialiseret sig i at designe belysningssystemer af høj kvalitet til bygninger med store krav til det visuelle udtryk, f.eks. til kirker, kunstgallerier og restauranter, var det vigtigt at præsentere forskellige lysstemninger i det åbne kontorlandskab, så potentielle kunder kan se nogle af de muligheder, belysningsdesign byder på.

Det sker bl.a. ved hjælp af LED-spots, som er diskret integreret i loftet og umærkeligt supplerer det naturlige dagslys fra vinduerne med kunstigt lys, der er tonet som dagslys. Når det naturlige dagslys forsvinder, sikrer en individuelt tilpasset styringsteknologi, at belysningen og dermed også lysstemningen skifter til varme, hyggelige farvetoner. Det giver kunder og partnere mulighed for at opleve fordelene ved forskellige belysningsscenarier, der er skræddersyet til specifikke krav, i ét og samme rum i de nyindrettede kontorlokaler.

 

Kombination af lys, design og den bedst mulige akustik

Kombinationen af et akustisk effektivt loft med integreret belysning er i stigende grad en del af lysdesignerens arbejde. Han har således allerede kombineret sofistikeret lysdesign med designorienterede akustiklofter i flere projekter – et aspekt, der er afgørende for brugernes accept af de pågældende rum.

Med installationen af akustikløsningen Troldtekt® line design i sit eget kontor er det lykkedes arkitekten at kombinere eksklusivt lysdesign, god akustik og et sundt indeklima med et karakterfuldt æstetisk udtryk.